Abu Dhabi HSBC Golf Championship – Day Four

Tournytt

Starkt formbesked av Stenson

"Ett kvitto på att det går åt rätt håll"

Text: Martin Strömberg • 2018-01-21 Uppdaterad 2019-12-12

Det blev till sist en klart godkänd insats av Henrik Stenson i säsongspremiären på Europatouren 2018.

Efter tre hyggliga ronder slog han till med en finfin bogeyfri 65:a sista dagen och klättrade från delad 21:a till åttonde plats.

– Jag hade bättre känslor i det långa spelet idag än på ganska lång tid. Det har varit lite kantigt en längre tid men jag tycker att det närmar sig, berättar Henrik för svenskgolf.se/wp.

Om man ser till statistiken över de fyra ronderna så presterade Stenson ganska jämnt över kategorierna. Som vanligt var han bra från tee till green, om än inte bland de allra främsta, och han puttade dessutom stabilt och bra.

Möjligen att han missade lite för många fairways, han hade “bara” 58.9 procent fairwayträffar, att jämföra med segrande Tommy Fleetwoods 66 procent. Men då ska man ha med i siffrorna att många fairways på Abu Dhabi GC är svårträffade.

– Det har varit en bra vecka jobbmässigt, jag har haft största delen av teamet på plats och idag var ju ett kvitto på att det går åt rätt håll.

Henrik Stenson är anmäld både till nästa veckas tävling, Dubai Desert Classic samt till veckan därpå i Maybank Championship i Kuala Lumpur.

Kristoffer Broberg och Robert Karlsson delade 32:a plats, 15 slag bakom Fleetwood.

 


Text: Martin Strömberg • 2018-01-21
TournyttEuropean TourHenrik StensonKristoffer BrobergRobert KarlssonTournytt
Scroll to Top