Alfred Dunhill Links Championship – Previews

Tournytt

”Känner mig bättre med puttern än någonsin”

Rory McIlroy vill spela mer golf än någonsin under 2018. Och allt börjar på torsdag, då han peggar upp i Abu Dhabi.

Text: Jesper Johansson • 2018-01-16 Uppdaterad 2019-12-12

Rory McIlroy gör den här veckan comeback efter ett speluppehåll sedan Alfred Dunhill Links Championship i början av oktober. Nordirländaren missade en hel del golf 2017 på grund av en revbenssskada och lyckades inte vinna någon tävling på varken PGA Tour eller European Tour. Det här har gjort att forne världsettan nu är rankad elva i världen.

Det har också gjort att fyrfaldige majorvinnaren är sugen på att vinna. Han är till och med så sugen att han i år kan spela mer än vad han gjorde 2008. Då blev det 28 starter.
– Det kan bli så att jag i år spelar mer än någonsin. Jag spelade 28 gånger 2008 och om allt går som planerat kommer jag tävla fler gånger än så i år. Jag kan komma upp till 30 tävlingar lite beroende på hur det går för mig i Race to Dubai. Men vi får se, sa McIlroy inför årets första tävling för 28-åringen – Abu Dhabi HSBC Championship.

McIlroy vill bli världsetta – men bryr sig inte om världsrankingen


McIlroys schema till The Masters spikat

Det långa uppehållet har varit bra, enligt Rory McIlroy. Under de tre månaderna har han fått ordning på sin fysiska hälsa och fått svingen att fungera. Fram till The Masters om tolv veckor ska han spela vid åtta tillfällen, och känslan är god.
– Jag har jobbat med mitt närspel och jag känner mig bättre med puttern än någonsin.
– Jag har haft gott om tid på mig att koncentrera mig på alla delar av spelet och jag känner mig bra och är en bra bit på vägen.


Text: Jesper Johansson • 2018-01-16
TournyttEuropean TourRory McIlroyTournytt
Scroll to Top