5de41f94bdfb9

Tournytt

Nordqvist blev inte Årets Kvinnliga Idrottare

Anna Nordqvist tog karriärens andra majortitel. Under Idrottsgalan i Globen var hon nominerad i kategorin Årets Kvinnliga Idrottare.

Text: CM Hellsten • 2018-01-15 Uppdaterad 2019-12-12

Det var i september som Anna Nordqvist plågad av körtelfeber och under svåra yttre förhållanden lyckades vinna Evian Championship i Frankrike. Hon erövrade karriärens andra majortitel efter att ha besegrat Brittany Altomare i särspel.
Inför Evian Championship sa Anna Nordqvists så här:
– Jag är en spelare som gillar att spela ganska mycket och känna mig förberedd genom att ha tränat bra. De senaste 2,5 månaderna har jag inte kunnat träna speciellt mycket och bara spelat ett fåtal tävlingar. Jag vet att jag behöver ha tålamod och att jag inte haft något annat val än att i stort sett vila de senaste månaderna. Jag är besviken att inte känna mig optimalt förberedd inför de tävlingar jag har spelat men jag måste börja någonstans.

KRÖNIKA: Nordqvist gjorde en bragd!

Efter sin triumf utsågs Anna Nordqvist till Årets Golfare i Sverige och tilldelades utmärkelsen Silverbollen. Anna Nordqvist toppade juryns alla röstsedlar utom två och fick sammanlagt 216 poäng, före Henrik Stenson 128 poäng och Alex Norén 121 poäng.

Anna Nordqvist utsedd till Årets Golfare

Inför Idrottsgalan i Globen där 2017 års främsta svenska idrottare prisas var Anna Nordqvist nominerad i kategorin Årets Kvinnliga Idrottare.

De övriga nominerade var simstjärnan Sarah Sjöström som i slutet av 2017 även fick Bragdguldet, orienteraren Tove Alexandersson samt Sandra Näskund, skicross.
Svenska Idrottsakademin utsåg Sarah Sjöström till Årets kvinnliga idrottare 2017. 

Linnea Ström prisas vid Idrottsgalan


Text: CM Hellsten • 2018-01-15
TournyttAnna NordqvistLPGA TourTournytt
Scroll to Top