Bra start för duon Thomas-Mackay

Justin Thomas spelar den här veckan med Phil Mickelsons tidigare caddie, Jim "Bones" Mackay, på bagen. Och duon startade stabilt.

Bra start för duon Thomas-Mackay
För första gången på över 25 år arbetade Jim Mackay som caddie åt en annan spelare än Phil Mickelson. //Foto: Getty Images

Under torsdagen gjorde Phil Mickelsons förre caddie, Jim "Bones" Mackay, comeback. Amerikanen, som sedan i somras arbetat i amerikansk TV, vikarierade nämligen för Justin Thomas ordinarie caddie – Jimmy Johnson.

Johnson kommer att vara borta under en månads tid då han återhämtar sig från plantar fasciit (även kallat hälsporre).

 

Hans ersättare gjorde dock ett bra jobb och Justin Thomas gick runt på 67 slag under den första rundan av årets upplaga av Sony Open.
– Jag har varit väldigt uppmärksam på hur banan är och hur Justin Thomas spelar under de här inspelsvarven.
– Han är rolig att titta på. Det var en vacker dag och vi gick i en trevlig boll. Det var en härlig dag här ute, sa Mackay efter rundan.

Duon Thomas-Mackay hade inga större problem under rundan och därför sattes veteranen inte riktigt på prov. Men "Bones" övertygade förra årets bästa spelare på PGA Tour att byta från en järnnia till en järnnia på det 17:e hålet. Det resulterade i ett säkert par.
– Jag hade inte så många möjligheter att göra något korkat i dag. Så jag gav inte Mackay för många chanser att blanda sig i, sa Justin Thomas efter öppningsvarvet.

Efter 18 spelade hål är Justin Thomas på en delad 20:e plats, tre under par.

Slutar Thomas-Mackay topp-10?
Ja
7
1
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!