U.S. Open – Preview Day 3

Tournytt

Senast Mackay jobbade på veckans bana var Thomas inte född

Caddieveteranen Jim "Bones" Mackay har inte jobbat på veckans bana sedan 1992. Då var inte Justin Thomas född.

Text: Jesper Johansson • 2018-01-08 Uppdaterad 2019-12-12

Justin Thomas är regerande mästare i veckans Sony Open och kommer till start efter en delad 22:a plats under första årets första tävling. 24-åringen, som förra året vann säsongslånga FedEx Cup, kommer dock att försöka försvara sin titel med en ny caddie på bagen.

Jim 'Bones' Mackay hoppar in som caddie åt Justin Thomas

Thomas ordinarie caddie, Jimmy Johnson, skadade sig under årets första tävling och måste därför vila även under Sony Open.
Istället kommer Jim “Bones” Mackay att bära amerikanens bag på Waialae.
– Jag är väldigt exalterad. Det kommer att bli roligt. Självklart önskar jag att jag hade Jimmy på bagen. Jag önskar att han var frisk. Men “Bones” är förstås ett väldigt bra alternativ, säger Justin Thomas.

Jim “Bones” Mackay var Phil Mickelsons caddie i över 25 år och anses vara en av de bästa i branschen. Amerikanen arbetar just nu med TV men kommer alltså att ta ett uppehåll för att bära bagen under Sony Open.

TV: Mickelson talar ut om caddieskilsmässan

Med tanke på att Mackay inte arbetat som caddie sedan i somras finns en risk att han är något ringrostig. Att han och Phil Mickelson inte spelat banan på över 20 år är också ett bekymmer.
– Jag var med Jordan Spieth i går och vi frågade Mackay när han senast var caddie på banan. Han svarade att det var 1992 och vi båda började skratta.
– Det är före vi föddes, så banan har ändrats en del sedan dess. Men det är en enkel bana att lära sig. Allt du behöver veta ser du rakt framför dig.

Jimmy Johnson beräknas vara borta från bagen i en månad. Justin Thomas letar efter en ersättare för den tiden.


Text: Jesper Johansson • 2018-01-08
TournyttJustin ThomasPGA TourTournytt
Scroll to Top