Sentry Tournament of Champions – Round One

Tournytt

PGA Tour-chefen hyllar Fowlers klädval

Rickie Fowler spelade golf i en hawaiiskjorta under torsdagsvarvet av årets första tävling. Det här blev en snackis i sociala medier och PGA Tours commisioner, Jay Monahan, uppskattade klädvalet.

Text: Jesper Johansson • 2018-01-08 Uppdaterad 2019-12-12

Rickie Fowler slutade delad fyra i årets första tävling och visade att formen från förra året håller i sig. Men snackisen kring amerikanen handlade snarare om hans klädsel och inte hans briljanta golfspel.

Anledningen? Fowler bar Pumas nya kläder med ett Hawaii-tema. Bland annat en skjorta i paradisöns klassiska snitt.

Det här blev ett samtalsämne då han inte hade den instoppad i sina byxor. Det här gjorde att tävlingens domare efter torsdagens runda pratade med Fowler angående hans klädval.

Puma Golfs Aloha-kollektion lanseras

Men alla var inte negativa.
PGA Tours chef, Jay Monahan, intervjuades under söndagen och hyllade Rickie Fowlers klädval.
– Jag tyckte det var fantastiskt. Fowler visade respekt för hawaiiansk kultur och allt som gör den här ön och det här området så bra.Han gjorde det på sitt eget sätt och drog till både sig själv och tävlingen mycket uppmärksamhet.

Monahan fick följdfrågan om klädseln hade varit lika passande om han burit den under en större tävling likt Players Championship.
– Vi måste anta att det är något som kommer att hända framöver. Om man ser till våra regler om en klädkod utvecklas den och ändras hela tiden.
– De yngre spelarna är modeintresserade. Vi måste arbeta med dem för att förstå vad de försöker åstadkomma. Den här utvecklingen ger en positiv energi till allt som händer här ute på golfbanorna.

Jay Monahan berättade också att han uppskattar de yngre spelarnas strävan efter att tänja på gränserna. Han fick ett svar på den frågan redan i torsdags.
– Mina barn berättade hur cool Rickie Fowler såg ut, sa Monahan och skrattade.


Text: Jesper Johansson • 2018-01-08
TournyttCobra/PumaPGA TourRickie FowlerTournytt
Scroll to Top