The Masters – Round One

Tournytt

”Jag spelade antagligen min bästa golf i karriären”

Dustin Johnson berättar att skadan inför The Masters 2017 satte rejäla käppar i hjulen för världsettans säsong. Nu menar han dock att toppformen inte är långt borta.

Text: Jesper Johansson • 2018-01-05 Uppdaterad 2019-12-12

Dustin Johnson startade 2017 strålande med flera vinster och han tog över rollen som världsetta i februari. Mycket tyder på att han behåller den placeringen fram till samma datum 2018, vilket gör honom till blott den femte spelaren att vara världsetta i över ett år.

Ändå är känslan att Dustin Johnson inte fick ut allt under föregående kalenderår.

Dustin Johnson drar sig ur Masters

För vad hade hänt om han inte ramlade i trappan kvällen innan The Masters? Amerikanen var tvungen att avbryta majortävlingen då han halkat i trappan och skadat ryggen under onsdagskvällen. Dustin Johnson själv tror att han hade kunnat vinna majortävlingen och därmed fortsätta på en lysande inledning av året.
– Jag vann i LA, sedan i Mexiko och sedan Match Play. Alla tre tävlingarna på raken. Jag spelade antagligen min bästa golf i karriären, och det var inte så att vinsterna kom vecka efter vecka – utan det var lång tid emellan starterna. Så jag kände att mitt spel verkligen var på rätt plats, säger Dustin Johnson till Golf Digest.

”Jag slog längre än Tiger”

Men all den formen försvann alltså i samma stund som han halkade i trappan i Augusta.

Först nu pratar Johnson om hur lång tid det tog för honom att komma tillbaka.
– Jag var inte helt återställd på fem månader. Det tog lång tid att komma tillbaka. Jag tappade gnistan när det där hände. Jag hade en del problem en tid efteråt.

Men nu är det ett nytt år och med det kommer också nya möjligheter. Dustin Johnson menar att han börjar hitta formen och att 2018 kan bli ett väldigt trevligt år.
– Jag ser tecken på att slår slagen som jag ska. De har rätt bollbanor och jag slår slagen jag ser i mina förberedelser.
– Det handlar mycket om att min fade börjar komma tillbaka med järnen och drivern, vilket är vad jag vill.
–Nu måste jag bara träna. Jag behöver träna hårt med wedgarna de kommande veckorna för att vara helt redo inför den största delen av säsongen, säger Dustin Johnson.


Text: Jesper Johansson • 2018-01-05
TournyttDustin JohnsonPGA TourTournyttUS Masters
Scroll to Top