Hero World Challenge – Round Two

Tournytt

Jordan Spieth startar året med gott självförtroende

Jordan Spieth startar i veckan årets säsong. Och amerikanen har ett gott självförtroende inför utmaningarna 2018 ger honom.

Text: Jesper Johansson • 2018-01-04 Uppdaterad 2019-12-12

Jordan Spieth startar årets golfsäsong i veckan, då han deltar i Sentry Tournament of Champions på Plantation Course på Kapalua Resort. Och han ska följa upp ett år med en majorvinst, ytterligare två segrar – och en förlovning. Amerikanen friade till sin kärlek från high school, Annie Verret, under julfirandet och satte därmed punkt på ett enastående år.

Men det var han inte säker på att han skulle ha, då han säger att känslan vid den här tiden förra året inte var alls lika bra – och att det berodde på hans förlorade major i april 2016.
– Jag tyckte att det var svårt att hantera stressen som den förlusten gav mig under resten av 2016. Det gjorde att jag inte blev lika framgångsrik och att jag inte hade ett tillräckligt bra självförtroende i mitt eget spel, sa Jordan Spieth under en presskonferens.
– Jag blev påverkad för mycket av andra människors åsikter och det stod i vägen för ett bra år.
– Men nu är jag på en fantastisk plats jämfört med förra året.

TV: Spieth gjorde HIO i simulatorn

En stor del av hans nyvunna självförtroende tog han med sig efter segern i The Open på Royal Birkdale i somras. I en het duell med Matt Kuchar lyckades 24-åringen gå segrande och tog därmed sin tredje majorseger i karriären.
– The Open gjorde underverk för mig. Inte bara för sättet jag såg på mig själv, men för min egen känsla över att vara spelaren alla tittar på. Jag är den som ska sätta ribban varje vecka.

Enligt statistiken har Jordan Spieth en god chans att vinna redan vecka 1 år 2018. Amerikanen har nämligen på tre starter i tävlingen slutat tvåa, delad trea och vunnit den.

Så sänds årets första tävling


Text: Jesper Johansson • 2018-01-04
TournyttJordan SpiethPGA TourTournytt
Scroll to Top