Hero World Challenge – Round One

Tournytt

Thomas tror Tiger kan vinna en major 2018

Justin Thomas säger att han tror Tiger Woods kan vinna en major redan 2018, om han kan hålla sig frisk.

Text: Jesper Johansson • 2017-12-19 Uppdaterad 2019-12-12

Tiger Woods har gjort sin fjärde comeback på PGA Tour och efter en niondeplats på Bahamas är det positiva vindar som tar amerikanen in till säsongen 2018.

Det är än så länge oklart hur hans spel håller under en längre tid och tidigare världsettan Greg Norman menar att det riktiga testet för Tiger Woods sker när han spelar på en bana med tjock ruff, då det är mer påfrestande för ryggen.

Om några månader vet vi mer om hans fysiska status och var hans spel är.

Men det finns även spelare som är mer positiva. Justin Thomas tror att 14-faldige majorvinnaren under 2018 kan ta sin 15:e seger i en major, och att det kan ske redan i april.
– Om han är frisk ser jag ingen anledning till att han inte skulle kunna göra det, säger senaste majorvinnaren, Justin Thomas.
– Augusta National är en plats som man tjänar på att känna till, precis som Tiger Woods gör. Det finns en anledning att Fred Couples spelat så bra där under så lång tid och att Bernhard Langer och Larry Mize har spelat bra där de senaste åren. Det är en riktig fördel att känna till banan. Ju mer du spelar den, desto större fördel har du.

1,7 miljoner kronor för en lektion med Tiger


Jack om Tigers comeback: ”Jag är inte ett dugg intresserad”

30 december fyller Tiger Woods 42 år och många anser att han inte har allt för många år kvar som professionell golfare med tanke på alla skador som han drabbats av under åren. Men Justin Thomas menar att åldern bara är en siffra, och att den inte nödvändigtvis speglar resultatet man skriver på scorekortet.
– Golfbollen vet inte hur gammal du är. Det finns ingen anledning att en viss ålder ska innebära någonting. Den betyder ingenting.

Thomas firade majorsegern med Tiger


Glömde bort att han vunnit 84 miljoner

Justin Thomas säger också att han, precis som alla andra, fortfarande är osäker på hur Tiger Woods år kommer att bli, då hans fysiska status fortsatt är osäker.
– Jag hade aldrig spelat en tävlingsrunda med honom innan Bahamas och jag vet inte om det berodde på att det var hans tävling eller vad det var, men han var väldigt glad vilket var häftigt att se.
– De senaste åren har jag hängt en del med Tiger Woods och jag har aldrig sett honom vara gladare. Jag är en enorm Tiger Woods-supporter och kommer alltid att vara det. Det var häftigt att se honom spela så bra som han gjorde på Bahamas.


Text: Jesper Johansson • 2017-12-19
TournyttJustin ThomasPGA TourTiger WoodsTournytt
Scroll to Top