Hero World Challenge – Final Round

Tournytt

Det vill Justin Thomas förbättra till kommande säsong

Världstrean Justin Thomas berättar vad han vill förbättra till kommande säsong.

Text: Jesper Johansson • 2017-12-19 Uppdaterad 2019-12-12

Att Justin Thomas, som under säsongen 2017 vann vid fem tillfällen på PGA Tour, har ett fint golfspel är förstås en självklarhet. Men trots att 24-åringen vann priset som årets spelare på touren, en major och gick runt på 59 slag under en runda finns det saker han vill förbättra.

Till PGA Tour berättar amerikanen att han har några saker han finslipar på inför hans titelförsvar på Hawaii i början av januari.
– Jag tittar mycket på statistik för att se vad jag gör bra och dåligt. Jag slår mina drives tillräckligt långt, men jag skulle gilla att träffa fler fairways. Jagvill också bli bättre på puttning inom tre meter. Förra året ville jag bli bättre utanför tre meter, och det blev jag, men jag hade mer problem på korta puttarna, säger Justin Thomas.

Thomas nya rekord: lägsta scoren någonsin i US Open


Thomas tror Tiger kan vinna en major 2018


Äntligen, Justin! – Thomas vann PGA Championship

Amerikanens största utmaning under 2018 kan dock vara all den press han skapat, då han ska följa upp ett alldeles lysande golfår. Det här är Justin Thomas medveten om.
– Jag ska försöka att inte jämföra åren. Låt oss säga att halva året passerat och jag ännu inte vunnit, eller inte spelat alls bra. Eller om jag spelat bra men inte lyckats vinna. Vad som än händer vet jag att jag kommer att påminnas om vad jag gjorde förra året, oavsett om det är bra eller dåligt.
– Det svåra är att vara kvar i stunden och inse att det är ett nytt år. Det är en ny möjlighet för stora saker, och jag måste fortsätta jobba hårt för att uppnå stora saker.


Text: Jesper Johansson • 2017-12-19
TournyttJustin ThomasPGA TourTournytt
Scroll to Top