Sanderson Farms Championship – Round One

Tournytt

”Kalla mig korkad, men inte en fuskare”

Mark Hensby har stängts av från PGA Tour efter att inte ha lämnat ett dopingprov i samband med Sanderson Farms Championship. Nu berättar han vad som hände den där eftermiddagen i oktober.

Text: Jesper Johansson • 2017-12-13 Uppdaterad 2019-12-12

Dagen efter att det offentliggjorts att Mark Hensby stängs av från PGA Tour under ett år för att inte ha lämnat ett dopingprov uttalar sig australiensaren.

Hensby skriver i ett pressmeddelande att han inte gjorde testet som skulle ske efter första rundan av Sanderson Farms Championship i oktober.
46-åringen gick runt på 78 slag och var frustrerad efteråt. Han var dock redo att lämna ett blodprov för analys, men informerades sedan att det var ett urinprov som skulle göras.
– Jag hade besökt toaletten på hål åtta, mitt 17:e, och visste att jag inte var kapabel till att lämna ett urinprovunder de kommande timmarna, säger Hensby i ett pressmeddelande.
– Jag berättade det för personen som skulle ta hand om provet och att jag skulle göra det under morgonen innan min tidiga morgonrunda. En annan person i närheten berättade att de “inte har någon makt att tvinga mig stanna”, så jag gick därifrån.

PGA Tour-vinnare avstängd för doping

På grund av sitt beteende fick spelaren ett antal samtal från PGA Tours domare som undrade varför han inte lämnat ett prov och bad honom komma tillbaka till banan. Hensby skriver i pressmeddelandet att han gjorde bort sig då han valde att inte svara på samtalen och att han på grund av det blev diskvalificerad från tävlingen.

Mark Hensby är på grund av detta avstängd från proffsgolfen fram till 26 oktober 2018.
– Jag tog ett dumt beslut att inte stanna kvar den kvällen för att lämna ett urinprov. Så här i efterhand borde jag varit mer tålmodig, mer rationell och tagit testet.
– Kalla mig korkad, men kalla mig inte fuskare. Jag älskar spelet. Jag älskar integriteten sporten representerar och jag skulle aldrig utmana värderingarna som spelet förtjänar.


Text: Jesper Johansson • 2017-12-13
TournyttPGA TourTournytt
Scroll to Top