2011 Australian Open – Previews

Tournytt

Norman orolig över Tiger Woods

Greg Norman är orolig över Tiger Woods hälsa och menar att han fortfarande har en bit kvar innan han tävlar på riktigt.

Text: Jesper Johansson • 2017-12-10 Uppdaterad 2019-12-12

När Tiger Woods gjorde comeback på PGA Tour i Hero World Challenge var det många som blev glada för att se amerikanen leverera på det sätt han gjorde. 14-faldige majorvinnaren slog drives över 300 yards och hade en rejäl hastighet i klubbhuvudet, trots fyra ryggoperationer.

Men alla är inte lika exalterade, och tycker att lovsångerna får vänta.

Greg Norman är en av dem.

Den här veckan deltar forne världsettan i QBE Shootout och där berättade han att alla borde bromsa lite angående Tiger Woods comeback.
– Jag hoppas att han kan hantera förväntningarna bättre än alla andra med tanke på att alla hoppas att han ska vara Tiger Woods precis som tidigare. Jag tror att han har en chans att vara just det. Men chansen är inte så stor, sa Norman till media i Naples under tävlingen.

KRÖNIKA: Tiger överraskade alla


TV: Tigers 5 bästa slag från comebacken

Greg Norman, som hade en del skador under sin professionella karriär, är orolig för amerikanen – då han är osäker på hur kroppen kommer att hålla under en lång tid.
– Man hoppas att det kommer att fortsätta på samma sätt som på Bahamas. Men mycket av de skador han ådragit sig beror på hans sätt att spela.
– Är man en kraftspelare kommer kroppen att brytas ned. Och det är skillnad på ett fält med 156 startande och 18. Dessutom kommer han spela på svårare banor än Albany med mer ruff. Och då tar det på kroppen att försöka slå 200 meter med en järnsjua.

När Tiger Woods tävlar nästa gång är inte bestämt. Men det troliga är att han spelar Farmers Insurance Open på Torrey Pines, där han vunnit åtta gånger, eller Genesis Open på Riviera i Los Angeles.


Text: Jesper Johansson • 2017-12-10
TournyttGreg NormanPGA TourTiger WoodsTournytt
Scroll to Top