Canadian Pacific Women’s Open – Round One

Tournytt

”Känner att jag fortfarande inte riktigt har fått till det”

Dani Holmqvist summerar året som varit och berättar hur hårt hon arbetar för att förbättra sitt spel till kommande säsong.

Text: Jesper Johansson • 2017-12-10 Uppdaterad 2019-12-12

Dani Holmqvists år på LPGA Tour är över. 2017 bjöd på blandade resultat, men med en fin höst ser svenskan positivt på framtiden.
– Jag är nöjd med min utveckling och jag går framåt i alla delar av spelet. Resultatmässigt är vissa saker bra, men jag känner att jag fortfarande inte riktigt har fått till det än, säger Dani Holmqvist till svenskgolf.se/wp.

Vad var säsongens höjdpunkt?
– Svårt att säga… Att skjuta –7 efter att ha skjutit +6 dagen innan i Australien var kul. Att klara kvalgränsen i min första major som LPGA-medlem var också roligt.
– Jag spelade rätt så bra i slutet av säsongen. Det var ofta tävlingar med tre bra varv och ett lite sämre. Men många klarade kvalgränser och närmare toppen av ledatavlorna.

Holmqvist: "Det är nog den häftigaste känslan som finns"

Dani Holmqvist hade redan inför kvalet till LPGA Tour vissa rättigheter inför kommande säsongen med en del garanterade starter. Målet på LPGA International Golfclud i Daytona var därför att komma topp-20, för att på så sätt få fulla rättigheter.
Efter att ha satt sista putten sista dagen gjorde svenskan just det.
– Den putten var härlig att sänka då jag såg leaderboarden innan jag slog den. Och jag hade, som det kändes, inte fått i någon putt på hela veckan.
– Golf är så fantastiskt svårt. Så när man faktiskt klarar av något som man verkligen vill och det betyder mycket är det en underbar känsla, säger Holmqvist.

Tre svenskor kvalade in till LPGA

Vad ska du göra för att fortsätta utvecklas?
– Ett tråkigt svar, kanske. Men att fortsätta utvecklas och se hur bra jag själv kan bli i alla delar.
– Jag har tränat väldigt hårt och fokuserat, till och med jämfört med min egen standard, med fysträning sex dagar i veckan på morgonen föjt av många timmar golf. Och det känns som att det redan har gett resultat i sättet jag spelar golf på och slår bollen.

Säsongen är nu över på LPGA tour och nästa säsong startar i slutet av januari. Innan dess firas julen och det görs för Holmqvist i Jupiter, Florida.
– I jul blir det lite träning. Jag ska testa lite utrustning, spela massa golf på fantastiska banor och umgås med min familj och mina extra-familjer i Jupiter, säger Holmqvist till svenskgolf.se/wp.


Text: Jesper Johansson • 2017-12-10
TournyttDani HolmqvistLPGA TourTournytt
Scroll to Top