Joburg Open – Day Three

Tournytt

Blomstrands magiska födelsedag – svensken nära 59 slag

Christofer Blomstrand firade sin födelsedag genom att gå runt på 62 slag i Joburg Opens tredje runda. Detta trots två bogeys.

Text: Jesper Johansson • 2017-12-09 Uppdaterad 2019-12-12

När Christofer Blomstrand vaknade i morse hoppades han säkert på ett bra resultat för att blanda sig in i segern av Joburg Open. När han går och lägger sig i kväll är det precis vad han gjort.

Svensken gick under lördagen runt på 62 slag, –10, och klättrar därmed rejält på ledartavlan.
Under lördagen gjorde Blomstrand fem birdies och en eagle – på de första nio hålen. 29 slag med nio hål kvar gjorde att en 59-runda var möjlig.

Sedan gjorde svensken en bogey på hål 10 och såg därmed ut att ha svalnat. Så var dock inte fallet.
Istället följde han upp dagens första plump i protokollet med birdie, birdie, birdies och en eagle. Därmed var han tvungen att göra ytterligare två birdies de sista fyra hålen för att gå på 59 slag. 


Det lyckades Christofer Blomstrand inte göra.
Efter tre raka par satte han sig själv i en knepig situation på hål 18 då han slog snett från tee. Från ruffen blev det sedan en bogey och Blomstrand fick signera ett scorekort med totalt 62 antal slag.

Blomstrands magiska födelsedag – svensken nära 59 slag

Blomstrands fina runda gör att han under söndagen går i ledarboll tillsammans med ledaren Shubhankar Sharma, som är 20 under par, fem slag före svensken. 

Här kan du se aktuell ställning i Joburg Open.


Text: Jesper Johansson • 2017-12-09
TournyttChristofer BlomstrandEuropean TourTournytt
Scroll to Top