GOLF: JUL 30 PGA – RBC Canadian Open – Final Round

Tournytt

PGA Tour-proffset drabbad av obotlig sjukdom

Morgan Hoffman har diagnostiserats med muskulär dystrofi. En obotlig sjukdom som bryter ned hans muskler.

Text: Jesper Johansson • 2017-12-06 Uppdaterad 2019-12-12

På måndagen meddelade Morgan Hoffman att han diagnostiserats med sjukdomen muskulär dystrofi. Efter fem år fick han i november sin diagnos. Muskulär dystrofi är en obotlig sjukdom som resulterar i att han förlorar muskelmassa.
Enligt Golfchannel kan sjukdomen innebära att vissa personer förlorar egenskapen att kunna gå. Andra får problem med att andas eller svälja.

Hoffman skriver i ett blogginlägg att han först upptäckte muskelnedgången i hans högra bröstmuskel 2011.
“Det var starten på en femårsperiod av feldiagnostiseringar, frustration och undran. Jag besökte över 25 doktorer. Medan de försökte hitta felet fortsatte jag bli svagare, min svinghastighet sjönk och jag fortsatte att förlora muskler i bröstet. I dag är nästan hela min högra bröstmuskel borta”, skriver Hoffman i blogginlägget. 

Amerikanen skriver också att han inte vet vad sjukdomen kommer att göra för hans hälsa under en längre tid.
“Även om min typ av muskulär dystrofi inte är en omedelbar fara för mitt liv finns det en stor chans att den kortar det. Jag vet inte vad som kommer att hända då det inte finns någon medicin som kan bromsa den här sjukdomen från att spridas”, skriver 28-åringen.

Morgan Hoffman kommer att fortsätta spela på PGA Tour och försöka ta sin första seger. I februari 2017 nådde han sin bästa placering hittills. Då slutade han delad tvåa i Honda Classic.


Text: Jesper Johansson • 2017-12-06
TournyttMorgan HoffmannPGA TourTournytt
Scroll to Top