5de42404e2c20

Tournytt

Kampen om Masters-platserna tätnar

Världens 50 högst rankade spelare när året är över får en plats i The Masters i Augusta. Det gör att stora golfstjärnor spelar mindre tävlingar för att samla poäng.

Text: Jesper Johansson • 2017-12-06 Uppdaterad 2019-12-12

När kalenderåret är över och årets världsranking är fastslagen får världens 50 bäst rankade spelare en biljett till tävlingen i Augusta, Georgia. Det gör att de som är i närheten av 50-strecket desperat försöker samla in poäng för att ta en av de åtråvärda platserna.

Augusta köper ny mark – för att bygga om banan

En av dem är Dylan Frittelli. Sydafrikanen vann på Mauritius förra veckan och tog sig därmed till plats 55 i världen. Han är också på plats i sitt hemland för att spela kalenderårets sista tävling på European Tour den här veckan. Dessutom ska han nästa vecka spela på Asian Tour i Indonesien – för att på så sätt ge sig en bra möjlighet att klättra de fem platserna som krävs.

Han är dock inte ensam om att försöka ta sig till rätt sida strecket.

Mastersvinsten gav rekordmånga miljoner

Brandt Snedeker har under året varit borta i fem månader på grund av en skada på sitt bröstben. Det har gjort att amerikanen är på plats 50, och alltså innehar den sista biljetten till majortävlingen i april. Men den platsen kommer han tappa då han inte spelar i veckans tävling i Sydafrika.

Det försöker han dock rädda upp, då även han förädlar startfältet i Indonesien.

Vilka 50 spelare som tar sig in till Masters via världsrankingen vet vi 18 december. Henrik Stenson och Alex Norén är de två svenskar som kommer att starta på Augusta National.

Tiger – 531 (!) platser uppåt på världsrankingen

24 år i rad på topp-50 för Mickelson

Allt du inte visste om ”Masters-låten”


Text: Jesper Johansson • 2017-12-06
TournyttBrandt SnedekerDylan FrittelliEuropean TourPGA TourTournyttUS Masters
Scroll to Top