Hero World Challenge – Round Two

Tournytt

”25-50 % tillkom säkert enbart för Tiger”

Tiger Woods är tillbaka på banan. Det gav effekt i TV-rutan.

Text: CM Hellsten • 2017-12-06 Uppdaterad 2019-12-12

Tiger Woods spelade sin första tävling sedan februari. Han slutade delad nia i comebacken och avancerade hela 531 (!) platser på världsrankingen.
Golf Channel skriver att tittarsiffrorna i USA från Hero World Challenge ökade med 29 procent jämfört med fjolårets turnering.

Tiger – 531 (!) platser uppåt på världsrankingen

I Sverige har C More Golf sändningsrättigheterna för PGA Tour där Hero World Challenge ingår på programmet.
Fredrik Andreis är kanalansvarig för C More Golf.
– Tävlingen hade mycket bra titt där Tiger förstås var den stora indrivaren. Totalt sett var den stundtals och snuddade vid nivån för The Players och The Masters som ligger i topp under säsongen tillsammans med Wyndhams avslutning, där Henrik Stenson tog hem segern. Att Hero World Challenge dessutom hade både Norén och Stenson med i det exklusiva fältet bidrog förstås också, säger Fredrik Andreis till svenskgolf.se/wp.

KRÖNIKA: Tiger överraskade alla

Hur mycket ökar tittarsiffrorna så fort Tiger är med?
– Svårt att säga då han inte har varit med så mycket än, men just för denna tävling som har begränsat startfält så tillkom säkert 25-50 % enbart tack vare Tiger.

TV: Tigers 5 bästa slag från comebacken

Vad kommer det att betyda för intresset för PGA Tour att Tiger under 2018 ser ut att göra en hel säsong?
– Det är såklart en enorm språngbräda för intresset om vi får en frisk Tiger tillbaka i golfen. Han visade stundtals gamla takter och kommer säkert kunna konkurrera om segrar igen när han blir lite varm i kläderna. All ära åt alla “ungdomar” som gjort ett fantastiskt jobb för golfen i form av Rickie, Jordan, Justin, Dustin – men Tiger ligger på en annan nivå med allt han utfört hittills i sin karriär. Så vid sidan av intresset för våra svenskar så tror jag att Tiger är en favorit bland våra tittare.


Text: CM Hellsten • 2017-12-06
TournyttPGA TourTiger WoodsTournytt
Scroll to Top