KRÖNIKA: Tiger överraskade alla

Comeback som skänker hopp

KRÖNIKA: Tiger överraskade alla
Tiger överträffade allas förväntningar och slutade delad nia på Bahamas // Foto: Getty Images

Så har han gjort comeback, igen, Tiger Woods och det är svårt att inte imponeras den här gången underHero World Challenge.

Det hade sipprat ut lite bilder när han slog järnnior löst och någon på en drive förra veckan. Men ingenting skvallrade om att han var i så här gott skick rent golfmässigt.

Nu har han i princip skingrat alla de frågetecken som man hade och det i en enda tävling.

• Han har bättre fart i klubban än han haft på många år. Han låg runt 178-179 mph i bollhastighet med drivern och det räcker och blir över.

• Han såg inte ut att ha ont eller vara särskilt stel. Han såg visserligen sliten ut under helgen men det var han inte ensam om därute.

• Närspelet såg helt ok ut. Inte helvässat men å andra sidan är det en bana där man får riktigt svåra lägen runt greenerna. Puttningen också vettig.

Resultatet: 69-68-75-68 (-8) är ju klart godkänt och det var ju långt ifrån maxutdelning.

Personligen hade jag inte trott i mina vildaste fantasier att han skulle vara med och konkurrera så bra som han gjort den här veckan. Nu är det visserligen en bana han tycker om och känner utan och innan men det spelar mindre roll i och med att man såg hur han spelade, han såg inte ens rostig ut.

Han såg helt enkelt stark ut och svingade bra.

Frågan är väl vad man ska förvänta sig framöver och om kroppen håller lika bra när han ska träna hårt och spela flera veckor i rad?

Har man väl fått problem med ryggen så brukar det ha en tendens att flytta sig till någon annan del senare.

Svaret där är väl så tråkigt som att vi får vänta och se och glädjas åt att allt verkar gå bra just nu.

Han kommer förmodligen att spela lite sparsamt i början och satsa på att vara fräsch och i fint skick till majors. Någonstans finns naturligtvis alltid en risk och oro att ryggen ska strula i någon annan del och det vore väl dumt att överanstränga sig direkt.

Han har givetvis ett läkarteam runt sig som hjälper honom med detta.

Jag har skrivit det förr och jag får stå fast vid det: Jag tror inte att Tiger kommer att vinna fler majors men jag blir lite lycklig om jag har fel, att komma tillbaks efter fyra ryggoperationer och mycket strul kräver sin man.

Han har vuxit en del i mina ögon.

Det är också en ny Tiger vi har fått se vid sidan av banan.

Han ger ett betydligt mognare intryck i intervjuer och kan till och med skämta och vara personlig i de intervjuer jag sett i samband med comebacken, det har han aldrig, eller väldigt, väldigt sällan bjudit på tidigare.

Hela helgen har varit oerhört plusbetonad och det känns väldigt roligt att Tiger faktiskt är tillbaks.

Jag har tvivlat.

 

Tiger kommer att ta minst en major till
Ja
179
78
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!