146th Open Championship – Second Round

Tournytt

TV: Norén om Tiger: ”Han var den gigantiska idolen”

Alex Norén får på nära håll se Tiger Woods comeback.

Text: Jesper Johansson • 2017-11-22 Uppdaterad 2019-12-12

På torsdag gör Tiger Woods comeback på PGA Tour.
Amerikanen avbröt sitt senaste försök att hitta tillbaka till världstoppen i februari, då han efter två rundor i Dubai var tvungen att avbryta sitt spel.

Mycket har hänt sedan dess.

Bland annat har han opererat ryggen för fjärde (!) gången och länge var det oklart när 14-faldige majorvinnaren skulle vara tillbaka igen.

Men under hösten publicerade Woods filmer på sina framsteg och snabbt började det gissas och viskas om när han skulle tävla igen.
I slutet av november visade det sig.

Tiger Woods meddelade att han, precis som förra året, spelar i Hero World Challenge på Bahamas och internet tappade fattningen.

Bara 18 spelare kommer till start i tävlingen och förutom Tiger Woods hittar vi Henrik Stenson och Alex Norén. Och Norén ser fram emot att se honom spela.
– När jag var 14 år började han spela på touren. Han var den gigantiska idolen, säger Alex Norén till svenskgolf.se/wp.

Och även om det är oklart hur bra Tiger Woods kommer spela ser svensken fram emot att se amerikanen på banan då han, enligt Alex Norén, är den störste.
– Det ska bli kul. Det har aldrig funnits någon som honom på golfbanan tycker jag, så det ska bli intressant att se.

Det återstår att se hur Tiger Woods står sig i det stjärnspäckade startfältet. När svenskgolf.se/wp pratade med Alex Norén var det två veckor till tävlingen på Bahamas och han själv visste vad han skulle träna på för att nå ett bra resultat.
– Får jag till lite bättre puttning och lite mer flyt i spelet så … Jag ska slipa mest på puttning och kanske vila lite. Då kan jag komma ut lite fräschare och vi får se hur det går.

Se TV-intervjun med Alex Norén: 


Text: Jesper Johansson • 2017-11-22
TournyttAlexander NorenPGA TourTiger WoodsTournytt
Scroll to Top