Nedbank Golf Challenge – Previews

Tournytt

Norén: ”Inte mycket som fungerade”

DUBAI. Årets säsong på European Tour är över för Alex Noréns del. Under det sista varvet av DP World Tour Championship gick svensken runt på 72 slag och slutar därmed tre under par totalt.

Text: Jesper Johansson • 2017-11-19 Uppdaterad 2019-12-12

Under den sista tävlingsveckan på European Tour för året hade Alexander Norén en hel del problem. Spelet stämde inte speciellt bra under någon av de fyra dagarna och efteråt var det uppgivet.
– Det var en lite seg tävling. Jag puttade inte bra och så försöker man och försöker. Det var itne mycket som fungerade som jag ville, säger Alexander Björk till svenskgolf.se/wp.
– Det var kanske ett lite bättre järnspel i dag men … Jag är inte så nöjd, helt enkelt.

Vad måste du förbättra för att nå ett bättre resultat?
– Det stora är att jag måste bli bättre. Men det handlar väl om att få lite energi och starta rundorna lite bättre. Och det är klart, med samma spel kunde det blivit ett bättre resultat om jag varit i en lite bättre mental stämning och så.

Norén: ”Inte mycket som fungerade”
Alexander Noréns scorekort i veckan.

Tourfinalen spelas på Jumeirah Golf Estates Earth Course och banan är stor. Dels är den lång, över 7 000 meter, men också väldigt bred med stora greener. Det är något som gjorde det svårt för Alex Norén.
– Banan är ganska lätt. Men slår du inte bollen bra är det inte lätt att skjuta en låg score. Då är det nästan lättare med en klurig runda där man kan klättra med en parrunda.
– Det var trögt att leta sig upp på leaderboarden här.

Inför veckans sista runda berättade Alex Norén till Svenksgolf.se att han ville spela mer aggressivt från tee. Efter söndagens runda summerar han taktiken så här:
– Jag spelade på ungerfär samma sätt i dag. De hålen där jag trodde att jag skulle vara mer aggressiv på var det lite mindre vind i dag och då blev det ungefär samma spel.
– Men spelet fanns för en –5-runda om jag bara hade puttat lite bättre, säger Alex Norén till svenskgolf.se/wp.

Se aktuell ledartavla här.


Text: Jesper Johansson • 2017-11-19
Tournytt
Scroll to Top