Nedbank Golf Challenge – Day Two

Tournytt

Norén: ”Jag ska vara mer aggressiv i morgon”

DUBAI. Alex Norén får inte spelet att stämma efter tre rundor av DP World Tour Championship och ska ändra spelplanen till i morgon.

Text: Jesper Johansson • 2017-11-18 Uppdaterad 2019-12-12

Efter tre varv av DP World Tour Championship är Alex Norén tre under par. Efter torsdagens 74:a har han de senaste två rundorna gått runt på 69- och 70 slag. Och spelet har varit sig likt hela veckan, menar svensken.
– Det var kanske lite bättre i dag jämfört med i går, men så missade jag några korta puttar i slutet, säger Norén till svenskgolf.se/wp.
– Men det är verkligen inte svårspelat här. Det är perfekt väder och nästan ingen vind heller. Så man borde kunna skicka i en lite bättre runda. 

Under torsdagen var Alex Noréns puttning inte den bästa. Den delen av spelet har han dock förbättrat under de två senaste rundorna. Men ändå är det något som inte riktigt stämmer.
– Alla delar är inte riktigt på plats. Det har varit lite dålig puttning och lite dåliga järnslag. Jag har varit ganska bra från tee men sedan kommer ett slag som kostar från tee helt plötsligt. Det blir inte så bra då.

Norén: ”Jag ska vara mer aggressiv i morgon”

Med en runda kvar av årets ET-säsong har Alex Norén en hel del att göra om han ska blanda sig i toppen. Och planen är klar:
– I morgon kommer jag spela lite mer aggressivt från tee och kanske testa lite svårare klubbor. Som på hål tre till exempel. Där har jag slagit spoon ut hela veckan men får du till en bra drive där har du bara en lobwedge kvar. Det gör banan lättare. När man inte är riktigt på på alla delar av spelet får man hitta på något annorlunda.

Aktuell ledartavla hittar du här.


Text: Jesper Johansson • 2017-11-18
TournyttAlexander NorenEuropean TourTournytt
Scroll to Top