DP World Tour Championship – Day Three

Tournytt

Krönika: Allt är upplagt för en klassiker

Jesper Johansson känner doften av en dramatisk avslutning av Race to Dubai och DP World Tour Championship. Med 18 hål kvar är ingenting avgjort.

Text: Jesper Johansson • 2017-11-18 Uppdaterad 2019-12-12

I år har totalt 191 varv spelats på European Tour. Mycket har hänt på vägen – men än så länge är ingenting avgjort. Race to Dubai pågår i 18 hål till och den sista dagen av säsongen doftar nervkittlande klassiker lång väg. 

Tommy Fleetwood som varit i ledning av den säsongslånga tävlingen sedan i våras såg ut att ha spelat sig bort från chansen att vinna efter ett uselt förstavarv på Jumeirah Golf Estates Earth Course. Men efter två raka 65-ronder visar engelsmannen varför han varit i ledningen av tävlingen under så lång tid. Med 18 hål kvar är han bara två slag bakom ledaren. Problemet? Ledaren är världens just nu bäste golfare – och den ende spelaren han behöver ha bakom sig.

Björk: ”Hade kunnat rulla i en eller två birdies till”

Justin Rose har på sina två senaste starter lämnat golfbanan med två segrar. Efter 54 spelade hål i Dubai är han återigen i ledningen och självförtroendet antyder att han blir svårstoppad på söndagen. Med scorerna 66, 70 och 65 är han totalt 15 under par och leder med ett slag framför Dylan Frittelli och Jon Rahm. Rose briljerar över hela golfbanan och nu är det här hans tävling att förlora.

“Efter det har vi fått se en man på jakt, och engelsmannen verkar hungrig”

Vad tyder på att Fleetwood ska vinna då?

Efter att ha kommit hit med en hel del förväntningar försvann allt det lika fort som han signerade veckans första scorekort. Efter det har vi fått se en man på jakt, och engelsmannen verkar hungrig. Två raka 65-rundor och de senaste nio hålen på 30 slag visar att han hittat något som kan ta honom hela vägen till toppen. Förutsättningarna är glasklara: Fleetwood måste vara minst lika bra som Justin Rose och med en bra start kan han mycket väl hitta samma spel för tredje dagen i rad. Men det är nog vad som kommer att krävas.

Norén: ”Jag ska vara mer aggressiv i morgon”

Jag tror att Justin Rose vinner Race to Dubai. Världssexan leder med två slag över Tommy Fleetwood och har varit i tillräckligt många liknande situationer för att veta vad som krävs. Men det kommer inte bli lätt. Om Fleetwood får vittring tidigt kan ren vilja och desperation ta honom hela vägen till toppen. Själv vittrar jag en klassiker som det kommer talas om lång tid framöver.


Text: Jesper Johansson • 2017-11-18
TournyttEuropean TourJustin RoseKrönikaTommy FleetwoodTournytt
Scroll to Top