DP World Tour Championship – Day Three

Tournytt

Björk: ”Hade kunnat rulla i en eller två birdies till”

DUBAI. Alexander Björk har satt sig i en fin position inför det avslutande varvet av årets säsong på European Tour. Efter en stark sistania är han elva under par – och har chansen att vinna DP World Tour Championship.

Text: Jesper Johansson • 2017-11-18 Uppdaterad 2019-12-12

Alexander Björk är efter tre varv i Dubai elva under par. På lördagen spelade svensken fin golf på den bakre nian och gjorde fem birdies. Ändå är känslan att han hade mer att hämta ute på Jumeirah Golf Estates Earth Course.
– Jag gjorde några halvtaskiga birdies de första nio hålen som gjorde att jag bara vände på par. Men jag kände egentligen att spelet var mycket bättre än så redan de första nio hålen, säger Björk till svenskgolf.se/wp-
– Sedan fick jag mycket bättre utdelning på bra slag sista nio och det var jätteskönt att få i några birdies och fortfarande känna att man är med inför morgondagen.

Björk: ”Hade kunnat rulla i en eller två birdies till”
Alexander Björks scorekort efter tre varv.

205 slag, –11, gör att Alexander Björk i skrivande stund är delad åtta. För att svensken ska klättra ytterligare måste han spela på ett liknande sätt i morgon.
– Generellt var hela spelet stabilt i dag. Det var min bästa dag från tee den här veckan och jag kom lite längre fram och träffade fler fairways, säger Björk.
– Jag kände att svingen stämde bättre från tee vilket gjorde att jag kunde trycka på lite mer. 

Norén: ”Jag ska vara mer aggressiv i morgon”

Men trots en fin 67-rond menar Alexander Björk att det finns mer att hämta här i Dubai.
– Det var en bra runda men det känns fortfarande som att det hade kunnat rulla i en eller två birdies till i dag.

Vad är planen i morgon?
– Det ska bli jättekul att spela i morgon och jag känner att jag har allt att vinna.
– Om jag skulle spela riktigt bra så kan det ta mig till vissa positioner på rankingen som gör att jag kanske kan få starta en WGC-tävling eller major extra. Så allt fokus i morgon kommer vara på att spela upp mig så högt som möjligt.


Text: Jesper Johansson • 2017-11-18
TournyttAlexander BjörkEuropean TourTournytt
Scroll to Top