Fjolårsvinnaren leder i Dubai

DUBAI. Matthew Fitzpatrick har startat veckans tävling precis där han lämnade den för ett år sedan. Engelsmannen vann då tävlingen och efter två varv är han återigen i ledning.

Fjolårsvinnaren leder i Dubai
Matthew Fitzpatrick leder i Dubai efter 36 spelade hål. //Foto: Getty Images

2016 vann Matthew Fitzpatrick DP World Tour Championship i Dubai. Efter två spelade rundor 2017 är han återigen i ledning.

På fredagen gjorde engelsmannen två bogeys, fem birdies och en eagle för att klättra tre placeringar och vara i ensam ledning inför helgen.
– Eftersom jag vann förra året har jag lite mer självförtroende än alla andra. Kanske att Justin Rose har bättre självförtroende då han vunnit sina två senaste starter, sa Fitzpatrick till European Tour efter fredagens varv.
– Jag ser fram emot hlegen och är väldigt glad över att jag kunde sätta mig i den position jag är i nu.

Men det är inte bara DP World Tour Championship som det spelas om i veckan. Eftersom det här är sista tävlingen för säsongen ska också Race to Dubai avgöras. Inför veckans tävling var Tommy Fleetwood i ledning. Men en svajig torsdagsrunda gjorde att Justin Rose, som spelade strålande, blev favorit att hem den stora tävlingen.

Efter två dagars spel på Jumeirah Golf Estates Earth course är det dock inte alls klart att Rose vinner Race to Dubai. Tommy Fleetwood gick runt på fina 65 slag och är därmed sex under par, bara två slag bakom sin landsman.

Här är toppen av ledartavlan:

Det blir en spännande helg!
Ja
69
6
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!