DP World Tour Championship – Day Two

Tournytt

Alex Norén: ”Det känns lovande inför helgen”

DUBAI. Efter en dålig torsdagsrunda var det en helt annan Alex Norén som spelade på fredagen. Fem slag bättre än veckans första runda gör att han är positiv inför helgen.

Text: Jesper Johansson • 2017-11-17 Uppdaterad 2019-12-12

Efter ett skakigt förstavarv på 74 slag var Alex Norén inte nöjd med sitt eget spel efter torsdagen. Problem runt och på greenerna gjorde att han blev frustrerad och därmed gick runt på några slag för mycket.

Under fredagen såg det betydligt bättre ut för svensken, och han själv var nöjd med resultatet:
– Jag spelade mycket bättre än i går. Jag var fem slag bättre i dag och framför allt var jag bättre på greenerna, säger Alex Norén till svenskgolf.se/wp.
– Det övriga spelet var liknande men det känns mer lovande inför helgen. Jag har en betydligt bättre känsla nu jämfört med i går då jag kände mig sliten och arg.

Med fyra birdies och två bogeys under de första nio hålen såg Norén ut att ha en stor runda på gång. Men bogeys på hål 10 och hål 13 gjorde att han återigen var tillbaka två över par.

Sedan vände det för svensken.

Alex Norén: ”Det känns lovande inför helgen”

På de sista fyra hålen gjorde Alex Norén tre birdies och gick därmed runt på 69 slag.
– Det kändes skönt. Man blir lite gladare av att avsluta bra.

Vad ska du göra för att spela ännu bättre i helgen?
– Jag ska träna lite nu. Jag har en lån eftermiddag frmaför mig så jag ska lägga några timmar på rangen.
– Banan är ganska bred men det krävs ändå väldigt bra drives. Så fort man hamnar i en bunker här har man problem. De är extremt djupa och du kan nästan aldrig slå ett vanligt slag upp mot flaggan.

Under gårdagen var Noréns självförtroende på greenerna inte det bästa. Men efter lite träning under torsdagskvällen kändes det bättre under fredagen.
– Läsningen kändes mycket bättre i dag. Det tar ett tag att komma in i de olika greenerna och jag borde kanske ha lagt någon timme mer på det innan gårdagens runda. Men så är det. Man försöker få ihop hela spelet och det är inte alltid det funkar.
– Om man kommer man in i det lite mer och är mer avslappnad kan man starta puttarna bättre och mer som man tänkt.

Här kan du se en aktuell ledartavla från tourfinalen i Dubai.


Text: Jesper Johansson • 2017-11-17
TournyttAlexander NorenEuropean TourTournytt
Scroll to Top