DP World Tour Championship – Day One

Tournytt

TV: Norén: “Annan sinnesstämning i morgon”

DUBAI. Alex Norén fick en dålig start av öppningsvarvet vilket gjorde att han aldrig riktigt kom in i spelet. Nu hoppas han på en bättre fortsättning av veckan.

Text: Jesper Johansson • 2017-11-16 Uppdaterad 2019-12-12

Alexander Norén kom in till veckans tävling rankad åtta i Race to Dubai. Efter 18 spelade hål har han en hel del att göra de kommande dagarna för att behålla den positionen när säsongen summeras.
Problemen började redan på hål 2.
– I dag kändes det tungt hela dagen. Jag började med en chip-treputt på tvåan och gjorde en bogey där istället för att ge mig en bra chans för en birdie, säger Norén till svenskgolf.se/wp.

Flygande start av Björk i Dubai

På det fjärde hålet kom dagens andra bogey och det såg dystert ut för Alex Norén. Men efter att ha studsat tillbaka med tre raka birdies var han återigen på rätt sida pargränsen.

TV: Norén:

Men spelet var inte riktigt vad vi vant oss vid för svensken under torsdagen. Och problemen var där vi vanligtvis ser Norén glänsa: på greenerna.
– Det var inget superspel i dag. Jag spelade okej från tee till green men jag var för dålig runt- och på greenerna. Då blir det inte så bra.

Vad var det som inte stämde runt greenerna?
– Jag hade svårt att läsa puttarna rätt och så börjar man tvivla lite och dålig långputtning på det.
– Sedan träffade jag inte alla greener och spelade lite hackigt på slutet och då blir det lite tufft.

TV: Rose gör eagle från bunkern

Efter dagens runda är Alex Norén på en delad 51:a plats. Inte en optimal position men samtidigt är han förhoppningsfull inför de kommande fyra dagarna.
– Jag tränar på i dag och försöker komma i en lite annan sinnesstämning till i morgon. Det finns alla chanser i världen för tre bra rundor men det är lite segt att öppna dåligt, säger Alex Norén.


Text: Jesper Johansson • 2017-11-16
TournyttAlexander NorenEuropean TourTournytt
Scroll to Top