Nordea Masters – Day Two

Tournytt

“Vi kommer att sälja slut alla biljetter före tävlingen”

För första gången på 22 år står Göteborg som värd för en European Tour-tävling.

Text: CM Hellsten • 2017-11-16 Uppdaterad 2019-12-12

Det var 1996 som en ung Lee Westwood vann Volvo Scandinavian Masters på Forsgårdens GK. Sedan dess har den svenska ET-tävlingen pendlat mellan Stockholm och Skåne.
2018 är det dock dags för Göteborg igen.

Klart: Här spelas Nordea Masters 2018

Det var under söndagens rond av sommarens Nordea Masters på Barsebäck G&CC som ägaren Lagardere genom golfansvarige Claes Nilsson förklarade att banken signerat ett nytt avtal som titelsponsor.
Nordea Masters meddelade också att tävlingen skulle få nytt datum – från början av juni till 16-19 augusti –direkt efter majorn PGA Championship och att Hills Golf & Sports Club i Mölndal blir ny spelplats.
– Biljettförsäljningen har gått otroligt bra. Vi hade ett förköp inför Fars dag och sålde slut 3 000 biljetter på 4 dagar. När vi kört liknande kampanjer tidigare har det tagit 1,5 månader att sälja lika många biljetter. Det finns ett riktigt stort intresse, säger Claes Nilsson till svenskgolf.se/wp.

Så renoverar Hills inför Nordea Masters

Vad beror det på?
– Det är 22 år sedan Göteborg senast arrangerade tävlingen, det finns en otrolig längtan. Vi har även fått en ny målgrupp i de som bor inom 20 mil från Göteborg och även från Oslo ser vi ett stort intresse. Dessutom är Hills en fräck golfarena där publiken kan följa sex hål från klubbhuset. Det kommer att bli en jätteupplevelse.

Hur många biljetter finns det till Nordea Masters 2018?
– 70 000. Vi kommer att sälja slut hela tävlingen innan den startar, det har aldrig hänt tidigare.

De ordinarie biljetterna släpps i slutet av november på Nordea Masters sajt.


Text: CM Hellsten • 2017-11-16
TournyttEuropean TourNordea MastersTournytt
Scroll to Top