6 potentiella Ryder Cup-kaptener 2032

Redan nu är det klart var Ryder Cup spelas 2032. Därför spekulerar vi nu i vilka som kan bli kaptener för det europeiska laget i tävlingen på Olympic Club.

6 potentiella Ryder Cup-kaptener 2032
Henrik Stenson är en het kandidat till kaptensrollen i Ryder Cup 2032. //Foto: Getty Images

Förra veckan offentliggjordes spelplats för Ryder Cup 2032. Olympic Club i San Francisco är anläggningen som är värd för den heta matchen mellan USA och Europa.
På Ryder Cups hemsida finns nu en lista över potentiella amerikanska kaptener i tävlingen 2032. Tiger Woods, Phil Mickelson och Jordan Spieth är några av de sju namnen som kan inta ledarrollen.

Men vilka kan leda det europeiska laget då?

Här är sju kandidater till kaptensjobbet 2032:

Getty Images

Henrik Stenson

Ålder: 56

Henrik Stenson är om 15 år 56 år gammal, vilket gör att han (antagligen) lagt den professionella karriären på hyllan. Men när hans karriär som spelare är över lär nästa ta vid. Svensken är en av de mer profilerade europeiska spelarna och med en majorvinst, flera segrar i Ryder Cup och dubbla vinster i Race to Dubai är det inte en fråg om, utan snarare när Henrik Stenson är kapten för Europas Ryder Cup-lag. 2032 är definitivt ett alternativ.

 

Getty Images

Rory McIlroy

Ålder: 43

Med flera majorvinster, en lång period som världsetta och en vinnarskalle som få matchar lär Rory McIlroy också vara kapten för det europeiska laget. 2032 är han 43, vilket innebär en möjlighet för honom att vara spelande kapten, om han undviker de skadebekymmer som vi sett tecken på under 2017. Var tävlingen spelas 2026 och 2030 är inte klart. Och om den då spelas i Nordirland kan Rory McIlroy vara en ännu yngre kapten.

Getty Images

Sergio Garcia

Ålder: 52

Spanjoren deltog i Ryder Cup första gången 1999 som 19-åring. Även han lär vara kapten i framtiden och 2032 är han rutinerad nog att ta på sig ansvaret. Men precis som med Rory McIlroy kan han bli kapten tidigare – beroende på var tävlingen spelas 2026 och 2030.

Getty Images

Justin Rose

Ålder: 52

2013 vann engelsmannen US Open på Merion GC. Året innan kom han delad tvåa i samma tävling – på Olympic Club. Därmed lär han ha goda minnen från banan. Dessutom har han varit en stor del av det europeiska laget i Ryder Cup-sammanhang då han redan deltagit i fyra tävlingar (2008, 2012, 2014, 2016).

Getty Images

Lee Westwood

Ålder: 59

Engelsmannen har deltagit samtliga Ryder Cup-tävlingar sedan 1997 och även om han missar tävlingen 2018 lär han vara en vicekapten på grund av hans historia. Precis som med några tidigare nämnda spelare är det inte en fråga om, utan när Lee Westwood är kapten i Ryder Cup.

Getty Images

Robert Karlsson

Ålder: 63

Svensken är vice kapten 2018 och har en god relation med samtliga spelare på touren. Med tidigare deltagande i tävlingen och flera vinster på touren lär svensken vara en het kandidat att leda Europa i en tävling mellan den gamla och nya världen.


Har vi missat någon? Diskutera i kommentarsfältet!

Gillar du Ryder Cup?
Ja
119
3
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!