Omega Dubai Desert Classic – Day Three

Tournytt

Stenson: “Jag talar tre språk – svenska, engelska och sarkasm”

Henrik Stenson berättar om sina språkkunskaper.

Text: CM Hellsten • 2017-11-11 Uppdaterad 2019-12-12

Ryan Asselta och Golf.com träffar Henrik Stenson hemma på Lake Nona i Orlando. Under intervjun berättar den svenske världsstjärnan bland annat om familjelivet, sitt temperament, majorvinsten, Ryder Cup och tankarna kring ett framtida Champions Tour.
Och så får Henrik Stenson en fråga om sin humor.
– Well, jag gillar att ha roligt. Jag har en torr humor, mer brittisk. Jag säger alltid att jag talar tre språk: svenska, engelska och sarkasm. I USA är sarkasm inte alltid rätt väg att gå – du skjuter en bit över målet.
– Jag är säker på att det funnits ett eller två tillfällen där folk har frågat sig “menade han verkligen det där?” Nej, det gjorde jag inte, säger Henrik Stenson till Golf.com.

Stenson: ”Inte uteslutet att jag spelar i Dubai”

En sådan situation inträffade just efter ET-tävlingen Turkish Airlines Open där Henrik Stenson under en intervju med Golf Channel berättade att han hade ont i revbenen. 
När Henrik Stenson fick frågan vad som gjorde att han skadades var han otydlig i svaret.
– Jag är inte Superman även om vissa personer trodde att jag var Superman.

Svaret tolkades av bland andra Golf Channel som att han syftade på den spexiga fotograferingen inför WGC-HSBC Champions veckan innan då Henrik Stenson hissades upp i luften som en superhjälte.
Sedan kom beskedet att svensken på grund av skadan tvingades dra sig ur Nedbank Golf Challenge.

I ett inlägg på Instagram förklarade Henrik Stenson att hans uttalande om Stålmannen var just sarkasm och att det faktiskt fortfarande finns en chans att han spelar ET-finalen i Dubai 16-19 november.
“Mina kommentarer om att jag inte är Stålmannen var ett sarkastiskt sätt att säga att jag är mottaglig för skador precis som alla andra idrottare och ibland inträffar skador när du minst anar det.”

TV: Stenson som golfkomiker: lär amerikanska – på svenska


Text: CM Hellsten • 2017-11-11
Tournytt19:e håletHenrik StensonTournytt
Scroll to Top