143rd Open Championship – Round One

Tournytt

Stenson om Tiger: ”Någon man aldrig ska räkna bort”

Tiger Woods ska i slutet av november göra comeback och Henrik Stenson ser fram emot att se honom spela igen.

Text: Jesper Johansson • 2017-11-09 Uppdaterad 2019-12-12

Tiger Woods har meddelat när han gör comeback. I slutet av november ska 14-faldige majorvinnaren återigen tävla i Hero World Challenge och hela golfvärlden lär följa varje steg han tar. Även Henrik Stenson ser med spänning fram emot hur det ska gå för Tiger Woods.
– Det ska bli kul att se honom spela igen. Han har varit den bäste spelaren och allt han gjort för sporten är otroligt. Det är spännande att se hur han spelar och hans målsättning inledningsvis lär vara att bli helt frisk, sa på en presskonferens Stenson inför Turkish Airlines Open.

Då gör Tiger Woods comeback

Och just att bli frisk är något Henrik Stenson tror att Tiger Woods ska lägga en hel del fokus på. Amerikanens läkare har friskförklarat honom men med ett långt uppehåll från världsgolfen är det viktigt att han blir frisk – om han ska kunna ta sig tillbaka till toppen.
– Det går inte att tävla mot de bästa spelarna i världen om du inte är frisk, så det är steg ett.
– Det kommer att vara en resa för honom att hitta tillbaka till en fin form. Han har varit borta från sporten under en ganska lång tid och det är svårt att gå från träning till att tävla på högsta nivå.

Tiger och Jack överens överens (280738)

Trots att Tiger Woods gjort fyra ryggoperationer och inte spelat tävlingsgolf sedan februari menar dock Henrik Stenson att det är en spelare som har kapacitet att bli en av världens bästa igen.
– Vi välkomnar honom tillbaka. Han är någon man aldrig ska räkna bort och jag ska följa hans comeback som alla andra, sa Stenson.


Text: Jesper Johansson • 2017-11-09
TournyttEuropean TourHenrik StensonTiger WoodsTournytt
Scroll to Top