Norén: "Du måste veta vad du håller på med"

Alex Norén är på plats i Sydafrika för att försvara sin seger från förra årets upplaga av Nedbank Challenge Open.

Norén: "Du måste veta vad du håller på med"
Alex Norén småsnackade med Gary Player efter att han lämnat tillbaka pokalen inför veckans Nedbank Golf Challenge. //Foto: Getty Images

Alex Norén har lämnat tillbaka pokalen från förra årets seger av Nedbank Golf Challenge i Sydafrika. Gary Player var på plats för att hälsa den regerande mästaren välkommen och till European Tours hemsida berättar Norén att det äntligen börjar sjunka in att han vann här för ett år sedan.
– Jag kunde inte förstå att jag faktiskt vann tävlingen för jag var många slag bakom inför den sista rundan, berättar Alex Norén.
– Allt gick väldigt fort och helt plötsligt var jag på väg till nästa turnering. Nu när jag är tillbaka här är det som att det är lättare att få segern att sjunka in lite.

Förra året var Alex Norén i ledning efter två rundor. Men efter en svag tredjerunda såg han ut att ha spelat bort sig från segern då han var sex slag bakom ledaren.
Men med en makalös 63-runda under söndagen hämtade han in sex slag – och lyckades vinna med lika många slags marginal.
– Jag tänkte inte på att vinna under söndagen. Jag ville bara göra en bra runda inför Dubai och avsluta bra där och bygga upp lite självförtroende.
– Men sedan gjorde jag en eagle på hål 10 och på hål 11 satte jag en lång lobb och helt plötsligt kände jag att jag var med i tävlingen på allvar.

Förhoppningsvis kan Alex Norén göra något liknande även den här gången.
Men om han ska lyckas måste han behärska banans extrema längd – 7 831 meter.
Norén tror dock att det är fler saker som kan sätta käppar i hjulen för honom och hans kollegor.
– Förra året var vinden ganska stark och greenerna är små. De gömmer flaggorna på kanterna och när du försöker spela aggresivt kan det bita en i baken.
– Överlag måste du spela bra för att kunna gå lågt. Det finns birdies att hämta – men du måste veta vad du håller på med, säger Norén. 

Alex Norén spelar de första två rundorna tillsammans med Tommy Fleetwood och Rafa Cabrera-Bello.

Heja Alex Norén!
Ja
268
14
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!