WGC – HSBC Champions: Tournament Launch Event

Tournytt

Henrik Stenson skadad – missar resten av ET

Under ett event inför WGC-HSBC Championship skadade sig Henrik Stenson så allvarligt att han nu ställer in resterande starter på European Tour.

Text: Jesper Johansson • 2017-11-07 Uppdaterad 2019-12-12

UPPDATERING: Henrik Stenson har förklarat att Superman-svaret var sarkasm och att skadan inte hade något att göra med jippot inför WGC-tävlingen. Det finns också fortfarande en chans att Henrik Stenson spelar tourfinalen i Dubai. Läs mer här.

* * * 

Henrik Stenson har dragit sig ur de två sista tävlingarna på European Tour.

Den här veckan skulle svensken ha deltagit i Nedbank Golf Challenge i Sydafrika och veckan därpå är det dags för DP World Tour Championship i Dubai. Men På European Tours startlista hittar vi bara två svenskar, Alex Norén och Alexander Björk.

Anledningen till att Henrik Stenson har dragit sig ur är en skada i ett event inför WGC-HSBC Champions i Shanghai för två veckor sedan.
För att göra reklam för tävlingen hissades Stenson, Dustin Johnson och Haotong Li upp i rep för att spela en roll som superhjältar.

Stensons märkliga uppladdning i Shanghai

I den tävlingen slutade Henrik Stenson delad tvåa. Veckan därpå, i Turkiet slutade han delad 35:a. Efteråt meddelade han att han inte känner sig helt frisk:
– Jag är inte Superman även om vissa personer tror att jag var Superman, sa Stenson efteråt.

Till Golf Channel berättade Henrik Stenson att han skadat ett revben.

I och med Stensons avhopp är han därmed ute ur årets Race to Dubai, European Tours säsongslånga tävling. Svensken är schemalagd att delta Hero World Challene på Bahamas 30 november–3 december. Om han kan spela i tävlingen då Tiger Woods gör comeback är i nuläget oklart.


Alex Norén och Alexander Björk deltar i veckans tävling på European Tour. Norén är regerande mästare.


Text: Jesper Johansson • 2017-11-07
TournyttEuropean TourHenrik StensonTournyttWGC
Scroll to Top