Dutch Senior Masters – Day Three

Tournytt

Sandelin njuter på Seniortouren: ”Hoppas göra det i minst tio år till”

Jarmo Sandelin har haft en bra start på sin seniorkarriär och i ett blogginlägg skriver han att det är en njutning att tävla igen.

Text: Jesper Johansson • 2017-11-06 Uppdaterad 2019-12-12

Jarmo Sandelin har efter några års uppehåll från tävlingsgolfen återigen börjat spela.
Men nu är 50-åringen på touren för de äldre spelarna och trots att tävlingarna är något mindre och likaså prissummorna – njuter han av att vara där.
– När jag slutade på ET var jag glad över att kunna slappna av och tillbringa mer tid med min familj. Men jag märkte, efter ett antal år, att det var något som saknades, skriver Jarmo Sandelin i ett blogginlägg för European Senior Tour.
– Jag började spela lite golf i tävlingar för spelare i åldern 48 år eller äldre och träffade några av mina gamla kollegor. Då tänkte jag att “det här är vad jag har saknat”. Jag behöver spela mer golf för att träffa de här personerna igen. När jag väl började tävla igen kände jag att det var roligt igen och jag hoppas att jag kan göra det i minst tio år till på den här nivån.

Två år senare, 2017, fyllde Jarmo Sandelin 50 år.
Det gav honom rätten att spela bland de andra äldre herrarna och inför premiären på seniortouren var han en dedikerad golfare som tränade hårt.
– Nu älskar jag sporten igen. När jag vaknar på morgonen frågar jag mig själv vad jag vill förbättra med mitt eget spel. Så har det inte alltid varit.
– Så länge jag styketränar och stretchar för att behålla min flexibilitet känner jag att jag inte behöver slå så många golfbollar. Om jag kan hålla mig i form tror jag att det är viktigare än att slå 200 bollar på rangen varje dag.

Jarmo och Jesper klättrade

I våras deltog han i Senior PGA Championship. Efter en fin öppningsrond (-1) slutade resan efter den andra rundan då han till slut var sex över banans par. I och med det missade han cutten med ett slag.
– Det var en stor besvikelse, men man måste kunna låta sådant passera. Samtidigt var jag väldigt glad för att jag fick spela igen.
– Det var härligt att spela min första tävling på den europeiska seniortouren några veckor senare i Finland. Jag hoppades kunna vinna redan första veckan. Men det är svårare att göra än man kan tro. Det var dock en härlig vecka och jag hoppas att touren är tillbaka i Finland snart, skriver Sandelin som är född i Imatra i östra Finland och bodde där tills han var sju år gammal.

Under året har det inte blivit någon seger för Jarmo Sandelin på European Senior Tour men så sent som i oktober slutade Sandelin fyra på touren och med ytterligare fyra topp-10-placeringar är debutåret väl godkänt.
– Jag tror verkligen att jag kommer att vinna i framtiden, jag kan bara inte säga när. Man måste fortsätta hoppas att man ska klara av det, skriver Sandelin.


Text: Jesper Johansson • 2017-11-06
TournyttEuropean Senior TourJarmo SandelinTournytt
Scroll to Top