Tournytt

Drömmen om ET: Rysare för Dantorp & Lengdén

Dramatiken kring topp-15-strecket som ger kort till European Tour går vidare.

Text: CM Hellsten • 2017-11-02 Uppdaterad 2019-12-12

NBO Golf Classic Grand Final är Challenge Tours epilog och för deltagarna handlar det om att vara bland de 15 främsta på Road to Oman-rankingen när turneringen summeras på lördag.

Efter rond 1 ledde Oscar Lengdén tävlingen och avancerade från plats 20 till 8 på rankingen.
När rond 2 var över hade han tappat både ledningen och återvänt till 20:e platsen.
Oscar Lengdén kom in på par, 72 slag och är delad 10:a med 139 slag (-5) totalt.

Marcus Kinhult, som är tia på topp-15-rankingen, är bäste svensk i tourfinalen som arrangeras på Al Moujb Golf i Omans huvudstad Muscat.
För andra dagen i rad kom Marcus Kinhult in på 68 slag (-4) och är delad femma – tre slag från täten.

Jens Dantorp kom in på 71 (-1) och är delad 17:e. Placeringen innebär att skåningen, som inför finalen var 13:e på rankingen, efter två ronder återfinns på plats 16 – alltså direkt utanför ET-korten.

Mikael Lundberg drog sig ur tävlingen efter bogeyn på torsdagens första hål.
Så här gick det för tävlingens femte svensk, Joel Sjöholm:

Så här ser den uppdaterade Road to Oman-rankingen ut efter rond 2 i NBO Golf Classic Grand Final: