Sanderson Farms Championship – Final Round

Tournytt

105:e gången gillt – Armour vinnare på PGA Tour

Ryan Armour vann Sanderson Farms Championship och tog sin första seger i karriären.

Text: Jesper Johansson • 2017-10-30 Uppdaterad 2019-12-12

Det var inte bara WGC-HSBC Champions som spelades i helgen. På PGA Tour spelades Sanderson Farms Championship och med många stora golfprofiler på andra sidan Stilla havet var det en 41-årig debutsegrare i tävlingen.

Ryan Armour gick runt på 68 slag under söndagen och lyckades därmed besegra tvåan i tävlingen, Chesson Hadley, med fem slag på Country Club of Jackson i Mississippi.

Amerikanen hade en femslagsledning redan inför söndagen och var aldrig riktigt hotad under söndagen. Armour tog sin första seger på 105 försök.
–Det är en sten som lättar från mitt bröst, helt klart. Det är en hel del känslor som går igenom mitt huvud. En del av mig vill flyga hem omedelbart och träffa min fru och mina barn, sa Armour efter segern och fortsatte:
– En annan del av mig vill gå ut och fira med polarna.

Vilken typ av firande han valde är oklart. Men han hade en hel del att vara stolt över. Under den avslutande rundan spelade Armour kontrollerat hela vägen och var ofta långt bakom sina spelkamrater från tee. Men fint närspel och magisk puttning hjälpte honom att till slut vinna tävlingen.
– Det är ett tecken på att du inte måste slå bollen 300 meter i luften för att vinna golftävlingar. Jag träffade väldigt många fairways. Jag träffade väldigt många greener och satte många puttar.

Här är toppen av ledartavlan:

105:e gången gillt – Armour vinnare på PGA Tour

Två svenskar deltog i tävlingen. Richard S Johnson missade cutten efter att har varit två över par efter två rundor. Carl Pettersson hade det tuffare och var efter två rundor nio över par, vilket innebar att även han missade cutten.


Text: Jesper Johansson • 2017-10-30
TournyttPGA TourRyan ArmourTournytt
Scroll to Top