2016 Ryder Cup – Singles Matches

Tournytt

Tiger Woods hjälpte Reed att vinna över McIlroy i Ryder Cup

Det var varken ett brandtal eller svingtips som gjorde att Patrick Reed lyckades vinna matchen mot Rory McIlroy i Ryder Cup 2016...

Text: Jesper Johansson • 2017-10-27 Uppdaterad 2019-12-12

När Ryder Cup avgjordes på Hazeltine hösten 2016 var kanske den bästa matchen mellan Patrick Reed och Rory McIlroy under söndagen.
Tillsammans gjorde de åtta birdies och en eagle på de första nio hålen och till slut lyckades Patrick Reed vinna, ett upp.

Så var Ryder Cup – match för match

Men på uppvärmningen såg det ut att kunna sluta annorlunda. Golf Digests journalist John Feinstein har skrivit boken “The First Major: The Inside Story of the 2016 Ryder Cup”. I boken kan vi läsa om hur Patrick Reed hade problem på drivingrangen.
– Jag gillade inte hur jag slog bollen, och jag visste att det bara var nerver. Jag sa till mig själv att lugna ner mig och försöka göra mig redo – men det fungerade inte, säger Reed.
Då klev 14-faldige majorvinnaren Tiger Woods in.
– Jag var säker på att han skulle hålla något slags uppmuntrande tal, säga något om min sving eller be mig att slappna av och inte försöka för mycket.
– Jag gick över till honom. Han hade sina armar över bröstet. Jag väntade. Han såg riktigt seriös ut, säger Reed.

Men det uppmuntrande brandtalet kom inte. Inte heller tipsen om svingen. Nej, istället fick Patrick Reed höra något annat.
– Allt han gjorde var att berätta ett riktigt snuskigt skämt.
– Det var den perfekta saken att säga. Jag slappnade helt plötsligt av. Jag gick tillbaka och slog mina bollar och då var jag hur mjuk som helst. Jag var redo.


Text: Jesper Johansson • 2017-10-27
TournyttPatrick ReedRory McIlroyRyder CupTiger WoodsTournytt
Scroll to Top