GolfSixes – Day One

Tournytt

”Vissa skulle få pliktslag på varje hål”

Dustin Johnson vill att slagklocka ska införas på PGA Tour, då han själv inte skulle ha problem att hinna – medan en del motståndare skulle få många plikslag.

Text: Jesper Johansson • 2017-10-26 Uppdaterad 2019-12-12

Sommaren 2018 kommer European Tour att använda sig av en slagklocka i en hel tävling. Det innebär att spelarna har en viss tid på sig att slå ett slag, och att de får plikt om de inte hinner under tiden de blir givna. Diskussioner förs nu om det här ska användas även på andra tourer runt om i världen. Världsettan Dustin Johnson hoppas att det ska komma till PGA Tour.
– Ja, absolut. Jag tycker att det skulle vara intressant. Det är många spelare som skulle få plikt. Jag själv skulle ha gott om tid men det är många som inte skulle ha det. De skulle få pliktslag på varje hål, sa Dustin Johnson under en presskonferens inför veckans WGC-HSBC Champions.

Nu införs slagklocka för snabbare spel

European Tours tävling kommer att ge alla spelare 50 sekunder per slag för den första som slår. De andra får 40 sekunder. Om spelarna inte lyckas slå sitt slag innan tiden är över kommer de att få ett pliktslag.

Henrik Stenson fick också frågan om slagklockans existens. Han menar att det inte skulle vara ett problem för de flesta spelarna.
– Om man ser på vilken lördagsrunda som helst är det tydligt att det kan gå ganska snabbt om spelarna bara slår när det är deras tur.
– Men om du har en fyrboll där de andra tre står och väntar medan de andra slår sina slag kommer det ta lång tid. 50 eller 40 sekunder är tillräckligt med tid, så länge du förbereder dig medan de andra slår sina slag, sa Stenson.


Text: Jesper Johansson • 2017-10-26
TournyttDustin JohnsonEuropean TourHenrik StensonPGA TourTournytt
Scroll to Top