WGC – HSBC Champions: Day One

Tournytt

Bra start av Stenson i Shanghai

Henrik Stenson fick en flygande start i Shanghai men har mer att hämta i veckans tävling, efter att ha gjort tre bogeys under den första rundan.

Text: Jesper Johansson • 2017-10-26 Uppdaterad 2019-12-12

Henrik Stenson tävlar för första gången sedan FedExCup-slutspelet i mitten av september. Efter 18 spelade hål av WGC-HSBC Champions är han i en bra position, delad elva. Men det var en öppningsrond med en hel del bogeys, vilket tyder på att det finns lägre scorer att hämta.

TV: Stenson-shank – sedan räddar han par

På det femte hålet slog svensken en shank, vilket ledde till att han var tvungen att slå en hög pitch och sedan göra en bra parputt, vilket han gjorde.

På hål åtta satte Henrik Stenson en riktig bonusputt. Se den här.

TV: Stenson sänker en monsterputt för birdie

Henrik Stenson fick en flygande start på veckans tävling. Med en birdie på hål 10, hans första för dagen, var han igång och efter nio spelade hål var han totalt fyra under par.
Banans första nio hål, vilket var Henrik Stensons sista för dagen, var däremot en blandning av sött och salt. Med tre bogeys och tre birdies finns det tecken på att en lägre score finns att hämta i Shanghai för Stenson.

Totalt är Henrik Stenson fyra under par, 68 slag. I och med det är han delad elva, fyra slag bakom ledaren Brooks Koepka – som efter rundan var nöjd trots en del tappade slag.

– Jag lämnade ganska mycket där ute. Men Jag spelade väldigt bra och man kan inte sätta allt. Jag än nöjd med dagens runda, sa Koepka efter rundan.
– Jag spelade ganska aggresivt men inte allt för vågat. Vi har en bra spelstrategi för veckan, det handlar om tålamod nu. Eftersom banan är ganska mjuk gäller det att ha ett bra spel med wedgarna.

Bra start av Stenson i Shanghai
Henrik Stensons scorekort.

Henrik Stenson är inte den ende svensken som deltar i veckans tävling.
Alex Norén är med och efter 18 hål är han på par, delad 48.

Bra start av Stenson i Shanghai
Alex Noréns scorekort.

Här är toppen av ledartavlan: 

Bra start av Stenson i Shanghai
Klicka på bilden för att se hela ledartavlan.

Text: Jesper Johansson • 2017-10-26
TournyttAlexander NorenBrooks KoepkaHenrik StensonTournyttWGC
Scroll to Top