Bara 16 spelare under par på Valderamma

De flesta spelarna hade det svårt på Valderrama under torsdagen. Men Joost Luiten och tävlingens värd, Sergio Garcia, såg ut att spela på en annan bana.

Bara 16 spelare under par på Valderamma
Sergio Garcia är i delad ledning på Valderrama. //Foto: Getty Images

Veckans European Tour-tävling spelas på Valderrama i Spanien och i vanlig ordning bjuder den på en rejäl utmaning för spelarna. Förra året vann Andrew Johnston Open de Espana på anläggningen med resultatet 285 slag, ett över par.

En lika hög score ser det efter torsdagens varv inte ut att bli i år. Men att banan är en utmaning är det ingen tvekan om.
Efter 18 spelade hål är det endast 16 spelare som gått under banans par. De högsta resultaten är +10 och 29 spelare är hela fem över banans par.

Men det finns en del spelare som klarade av smala Valderrama alldeles lysande.
I delad ledning hittar vi Joost Luiten och Sergio Garcia. Spanjoren är värd för veckans tävling, och känner sig som hemma.
– Jag var bra hela dagen. Jag slog mina järn väldigt bra och förutom på hål 8 var jag bra med drivern. Greenerna var ganska snabba i dag, jag är väldigt nöjd med dagen, sa Garcia efteråt.

Här är toppen av ledartavlan:

I veckans tävling på European Tour är det en hel del spelare som måste ta sig till rätt sida 100-strecket för att få ett så bra kort som möjligt till kommande säsong. Många av dem är svenskar, och för att de ska lyckas med bedriften att ta sig in på topp-100 måste de spela betydligt bättre under fredagen och resten av veckan.

Här är svensktoppen:

Har du spelat golf i Spanien?
Ja
82
13
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!