"Ingen förbereder sig för tiden efter en stor seger"

Danny Willett har haft ett tufft år. Nu skriver han i ett blogginlägg om hur han kämpar för att ta sig tillbaka till toppen.

"Ingen förbereder sig för tiden efter en stor seger"
Danny Willett har haft en tuff tid sedan sin vinst i The Masters 2016. //Foto: Getty Images

Danny Willett vann Masters 2016 och tog sig därmed upp på en topp 10-plats på världsrankingen och blev en spelare nu alla vet vem det är. Men sedan dess har det varit tufft för engelsmannen.
Under 2016 hade han en del bra resultat efter vinsten, men 2017 är ett år Danny Willett snabbt vill glömma.
Halvsvensken har haft en del skador och bara ställt upp i 15 tävlingar. I de starterna har han missat cutten eller dragit sig ur i nio. De resterande sex tävlingarna har han inte varit topp-50 en enda gång.

Det här har förstås varit tufft, och nu skriver majorvinnaren om tiden i ett blogginlägg på European Tours hemsida:
"Vi lägger så mycket tid på att träna för de där stunderna, jobbar på våra svingar, våra chipslag, puttar under press och hur man ska hantera pressen att vara med i täten. Men ingen förbereder sig egentligen för det som händer efter. Efter att du vinner något stort".

Sedan vinsten i majortävlingen har Danny Willett jobbat hårt för att komma tillbaka till var han en gång var. Men det har inte gått spikrakt framåt. Även det skriver han om i blogginlägget:
"Det är väldigt få människor som är medveten om de uppoffringar jag gör för att vara en så bra golfare som möjligt. De flesta vet inte att jag går upp 05.00 för att träna på rangen eller gå till gymmet innan min son vaknar vid 06.30 och jag måste hjälpa min fru.
Golf är en konstig sport. När du spelar bra känns det väldigt enkelt, men när du har problem känns det som att all tid du lägger på rangen inte spelar någon roll när du väl kommer ut på banan." 

I samma blogginlägg skriver Danny Willett om nervositeten han kände när han klev up på 16:e tee på Augusta National. Det korta par 3-hålet har vatten längs hela vänstersidan och när han skulle ta fram banguiden hade han problem:
"Jag försökte komma till rätt sida i banguiden och mina händer skakade så mycket att jag inte klarade av det. Jag pratade med min caddie om det efteråt och vi båda skrattade. Han kunde inte tro att jag skakade så mycket som jag gjorde och det hjälpte honom då han såg att jag var lika nervös som honom! Men när vi hade valt en klubba och vilket slag jag skulle slå lyckades jag släppa nervositeten och limma en järnåtta precis vid pinnen. Jag tror att nerver kan vara något bra. Så länge du kan erkänna för dig själv att du är nervös på grund av en situation du vill vara i, det handlar om att vara medveten om det och försöka ta vara på det ögonblicket och lita på det du gör."

Hoppas Willett kommer tillbaka till toppen!
Ja
163
8
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!