Canadian Pacific Women’s Open – Round Two

Tournytt

Efter operationen: Michelle Wie spelar i veckan

För sex veckor sedan opererade Michelle Wie bort sin blindtarm. Nu är hon tillbaka på LPGA Tour.

Text: Jesper Johansson • 2017-10-11 Uppdaterad 2019-12-12

Efter sex veckors frånvaro är Michelle Wie tillbaka på golfbanan. Den här veckan gör amerikanskan comeback efter att ha opererat bort sin blindtarm.

Det var under Canadian Pacific Womens Open som Wie var tvungen att avbryta tävlingen för att opereras. Sedan dess har det varit oklart när hon kunnat spela igen, men den här veckan är hon schemalagd att delta i KEB Hana Bank Championship i Sydkorea.
– Jag är extremt glad över att vara tillbaka, och att jag är frisk, säger Wie till Golf Channel.

Nordqvist: ”Jag börjar bli återställd nu”

Men det är inte en spelare i storform vi väntas se på golfbanan. Sedan operationen har hon knappt kunnat träna över huvud taget.
– Jag kunde tyvärr inte göra så mycket. De senaste fyra-fem veckorna har jag inte kunnat lyfta vikter tyngre än fem kilo. Men jag har tränat en hel del på puttar och chippar.
– Jag tror att jag inte är speciellt rostig. Min plan är att vara tålmodig och ta det lugnt där ute och försöka känna efter hur jag mår.

Under året har Michelle Wie spelat fin golf. På världsrankingen har hon klättrat från plats 186 i januari till att den här veckan vara på plats 31. Hon har inte vunnit i år men har bland annat sex placeringar delad fyra eller bättre.


Text: Jesper Johansson • 2017-10-11
TournyttLPGA TourMichelle WieTournytt
Scroll to Top