5de42be208ab3

Tournytt

Nordqvist: ”Jag börjar bli återställd nu”

Anna Nordqvist spelar sin första tävling efter majortriumfen.

Text: CM Hellsten • 2017-10-10 Uppdaterad 2019-12-12

Anna Nordqvist kom till Frankrike i mitten av september och säsongens sista major fortfarande plågad av körtelfebern, som hon drabbades av två och en halv månad tidigare.
Det slutade som bekant på ett sagolikt sätt – sörmländskan vann Evian Championship och tog sin andra majortitel i karriären.

Moderklubbens chef: ”Det är Annas största talang”

Sedan dess har Anna Nordqvist inte tävlat men den här veckan är det dags för comeback på LPGA när touren stannar till i sydkoreanska Incheon där LPGA Keb Hana Bank Championship arrangeras.
Den svenska majorvinnaren kommer att spela fem av de kommande sex tävlingarna, varav fyra avgörs på asiatisk mark.
svenskgolf.se/wp tog ett snack med Anna Nordqvist inför återkomsten:

Hur har tiden sedan majorsegern varit?
– Det har varit ganska mycket uppståndelse förstås, vilket har varit kul. Jag vet inte hur många timmar jag spenderade på att svara på sms, mail och meddelande på sociala medier efteråt. Efter segern tog jag nästan en hel vecka ledigt innan jag satte igång träningen igen.

Vad har du gjort sedan Evian?
– Umgåtts med vänner och tränat en hel del. Jag har mest varit hemma i Orlando men har också varit i Phoenix i några dagar och hälsat på några kompisar och spelat golf. Jag hade också beställt ett pingisbord veckorna innan Evian som äntligen hade kommit fram när jag kom hem från Evian – så det har blivit en hel del pingis.

Nice to be back in the “office” again!!!#dowhatyoulovelovewhatyoudo #korea #tourlife

Ett inlägg delat av Anna Nordqvist (@a_nordqvist)

Hur rankar du Evian jämfört med din första majortitel LPGA Championship?
– Evian känns helt klart som karriärens största titel. Konkurrensen är stenhård på touren och alla spelare utvecklas för varje år så det blir svårare och svårare att vinna på touren. Med tanke på mina senaste månader känns det ännu större att jag lyckades vinna en major. Jag är otroligt stolt över det jag åstadkommit.

Nordqvist: ”Annika har inspirerat mig enormt”

Hur är statusen med körtelfebern?
– Jag känner att jag börjar bli återställd nu och återhämtar mig bättre. Det var väldigt kallt i Evian men jag lyckades klara mig från att bli sjuk. Kroppen reagerar igen vilket är positivt och det är en skön känsla att ha fått tillbaka lite speed i kroppen och jag har kunnat jobba på den biten med min tränare de senaste veckorna. Min caddie börjar märka att bollen flyger bättre igen när jag har mer hastighet i kroppen. Det har gått över tre månader nu sedan jag fick körtelfebern och har precis börjat gymma igen. Jag har tappat en del när jag inte kunnat fysträna på tre månader. Jag önskar ingen behöver gå igenom körtelfeber – det är en sak som är säker. Men jag har lärt mig mycket på den här resan och det har varit testande, men den har gjort mig starkare.

Hur ska det bli att tävla igen?
– Jag är otroligt spelsugen. Jag drog ner på tävlandet inför i år, men då hade jag inte räknat med att behöva dra mig ur tävlingar. Det känns som jag inte har spelat alltför mycket i år och anländer till Asien med en helt annan känsla än tidigare år – jag har energi och ser verkligen fram emot att spela golf igen.


Text: CM Hellsten • 2017-10-10
TournyttAnna NordqvistLPGA TourTournytt
Scroll to Top