TV: Mickelson jagar rookien

"Frågan är bara när jag kommer att vinna igen, inte om"

TV: Mickelson jagar rookien
Ett standardläge för Mickelson bland träden på Silverados 13:e hål // Foto: Getty Images

Phil Mickelson har inte vunnit sedan The Open 2013, då han vann på Muirfield med Henrik Stenson på andraplats.

I veckans Safeway Open har han sakta men säkert klättrat genom fältet och med en rond kvar är han fyra slag bakom ledande rookien Tyler Duncan. 

Och Phil tittar bara uppåt.

– Jag vet att jag kommer att vinna igen, det är bara en fråga om när. Jag vet inte om det blir i morgon eler i Kina men nu är mitt spel såpass bra att jag känner att jag kommer att vinna snart.

Lördagens Mickelson-rond på Silverado innehöll sju birdies, varav fyra raka mellan fyran och sjuan och självfallet tryckte han in några patenterade konstslag, bland annat en lång svepande hook från träden på 13:e som resulterade i birdie.

 

– Det var ett av mina bättre slag idag, bara en mjuk hook med järnsjuan. Men jag antar att ju oftare du behöver slå den typen av slag desto bättre blir du.

I toppen finns alltså fortfarande 28-årige rookien Tyler Duncan, som kämpade sig till en 71:a tredje ronden. Han gör sin första start på PGA-touren som medlem och sin andra totalt.

Ingen har egentligen räknat med att han ska hålla hela vägen men nu är han bara en rond från en historisk seger.

– Jag kommer att vara nervös och jag kommer förmodligen att ha svårt att sova. Men jag spelar bra och trivs med situationen, sa Duncan efteråt.

Jonas Blixt rivstartade tredjeronden och var fem under vid vändningen, tyvärr blev det inga fler birdies på hemvägen och Blixt fick nöja sig med en rond på två under par och delad 41:a plats inför sista dagen.

Phil vinner
Ja
12
14
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!