British Masters – Day Four

Tournytt

Robert Karlsson trea i England

Det har snart gått sex år sedan Robert Karlsson vann på europatouren. Under British Masters visade Karlsson att han fortfarande har spelet för att utmana toppen i sig.

Text: Erik Hallberg • 2017-10-01 Uppdaterad 2019-12-12

Senast Robert Karlsson vann en tävling på europatouren var 2010 när han tog hem Dubai World Championship presented by DP World.

Efter sju års segertorka verkade det redan tidigt i veckan som att Karlsson hade fått vittring på ännu en seger.

Karlsson inledde British Masters med en stabil 66-runda, fyra under par. (par 70). När Katrineholmsonen följde upp den fina starten med att skjuta 65 under fredagen var han på allvar med i toppen.

Lördagen bjöd på sämre väder vilket gjorde att många i toppen sköt bort sig samtidigt som Karlsson fortsatte spela stabilt. En bogey, två birdies och en vacker eagle gjorde att Karlsson gick in i söndagen som ensam ledare med ett slags marginal ned till de fem spelare som delade på andraplatsen.

Karlsson inledde finalvarvet med tre raka par. En snöplig bogey på det fjärde hålet följdes direkt upp med en birdie. Efter ytterligare en birdie på det nionde hålet låg Karlsson således ett under par efter nio hål.

Karlsson avslutade starkt med att gå tre under på de sista nio hålen vilket gav en score för dagen på 66 slag, fyra under par.

Sammanlagt landade Karlsson på – 16.

Det räckte tyvärr inte för att ta hem årets upplaga av British Masters.

I samma boll som Karlsson gick nämligen irländaren Paul Dunne. Dunne gjorde kanske sitt livs runda när han helt undvek bogeys samtidigt som han rullade i sju birdies och en eagle. Det gav en score för dagen på 61 slag, nio under par.

Dunne tog hem tävlingen med en totalscore på -20. Segern var irländarens första på europatouren.

 

Se Robert Karlsson scorekort här:

Robert Karlsson trea i England

Text: Erik Hallberg • 2017-10-01
TournyttEuropean TourRobert KarlssonTournytt
Scroll to Top