5de42d4fe54e6

Tournytt

USA rycker ordentligt i Presidents Cup

USA rycker i Presidents Cup efter fyra segrar och en delad match under fredagen.

Text: Erik Hallberg • 2017-09-30 Uppdaterad 2019-12-12

I veckan avgörs Presidents Cup på Liberty National GC i New Jersey. Inför tävlingen trodde de flesta på USA, efter två dagars spel finns det ingen anledning att sluta tro på jänkarna.

USA har inlett årets upplaga av Presidents Cup på ett strålande sätt.

Under fredagen var spelformen fyrboll och amerikanerna fortsatte att dominera när dem plockade 4,5 av 5 möjliga poäng.

En av spelarna som bär fram USA är, föga förvånande, Justin Thomas. 

Allt Thomas rör vid för tillfället ser ut att bli till guld, och så även under fredagens spel. Thomas, som under fredagen spelade tillsammans med kompisen Rickie Fowler, levererade flera fantastiska slag.

På det 14:e hålet sänkte den nyblivne FedEx-cup-vinnaren ett bunkerslag. På hålet efter sänkte han en birdieputt och på det 16:e hålet kunde Fowler och Thomas helt avgöra matchen.

 – Jag är lite hes, det är nog första gången för mig. Jag brukar aldrig skrika särskillt mycket men den här gången var energin på topp, säger Thomas till pgatour.com.

Det mesta gick under fredagen med amerikanerna och mot det internationella laget. Inte ens Hideki Matsuyama och Adam Hadwin lyckades ta hem sin match trots att de hade två hål upp mot Jordan Spieth och Patrick Reed med fyra hål att gå. 

Spieth och Reed hämtade in försprånget när de gjorde varsin birdie på hål 15 respektive 16. Amerikanerna var till och med nära att ta hem matchen men fick nöja sig med en delning efter att Spieth missat en birdieputt med minsta möjliga marginal på det avslutande hålet.

– Jag älskar det avståndet och jag älskar den typen av puttar. När den var en fot från hål trodde jag faktiskt att den skule gå i men tyvärr missade den, säger Spieth till pgatour.com.

 Det återstår att se om det internationella laget kommer kunna utmana under helgen eller om årets upplaga av President Cup kommer gå till historieböckerna som en utklassning.

USA rycker ordentligt i Presidents Cup

Text: Erik Hallberg • 2017-09-30
TournyttPresidents CupTournytt
Scroll to Top