British Masters – Previews

Tournytt

McIlroy utökar sitt schema nästa säsong

Nästa säsong får vi se Rory McIlroy betydligt oftare än de senaste åren. Nordirländaren vill utöka sitt spelschema, rejält.

Text: Jesper Johansson • 2017-09-28 Uppdaterad 2019-12-12

Golfmässigt är 2017 ett år Rory McIlroy snart vill glömma. Men med ett giftermål och annat runtomkring menar nordirländaren att han är glad ändå. Däremot är han revanschsugen. Efter att inte ha tagit en enda seger under säsongen ska han ge sig själv en rejäl chans att ta igen det kommande säsong. Forne världsettan ska nämligen öka antalet starter på världens tourer. Rejält.
– Jag ska spela lika många tävlingar nästa år som jag gjorde under min rookie-säsong. Jag tror jag spelade 28 eller 29 tävlingar 2008, det är troligen där någonstans jag kommer sluta nästa säsong, säger McIlroy.
– Jag känner att jag missade den chansen i år. Jag har en fru som älskar att resa. Vi har än så länge inga barn. Det är perfekt. Jag vill spela och jag vill spela mycket. Ju mer jag spelar, desto större chans ger jag mig själv att vinna. Så jag vill ha den fördelen medan jag kan.

Därför valde Rory McIlroy TaylorMade

Den här veckans spelar McIlroy British Masters, vilket var den första tävlingen han spelade som proffs 2007. Med årets skador i bakhuvudet menar han att det här blir årets sista tävling för att förflytta fokus mot att bli helt frisk.
– Jag ska till Manchester i mitten av oktober och göra några tester. En vanlig hälsoundersökning, egentligen.
– Jag ska ta några blodprover. Göra allergitester. Det har varit några tillfällen i år då jag känt att jag inte riktigt haft den energi jag behöver. Med de här testerna kan jag se om det finns något jag kan förbättra för att bli ännu bättre.

Efter bilolyckan hade han glömt allt – utom golf och Rory McIlroy

Förutom att han inte har barn finns det fler anledningar att han vill tävla mer. I en tid där många unga golfare, såsom Justin Thomas, Hideki Matsuyama och Jordan Spieth, vinner tävlingar – vill han vara en del av gänget.
– Jag blir inte yngre med åren. Det är inte så att jag är gammal, men om man ser på de spelare som kommer fram bakom mig… Jag vill göra allt jag kan för att vinna.
– De kommande tre månaderna kan ge mig en en grund att stå på som gör mina kommande tio år bättre än mina senaste tio år. Jag vill göra en bra karriär till en av de bästa.


Text: Jesper Johansson • 2017-09-28
TournyttRory McIlroyTournytt
Scroll to Top