Presidents Cup – Preview Day 2

Tournytt

Jason Day: “Jag svek laget”

I Sydkorea 2015 spelade dåvarande världstvåan Jason Day en golf som inte höll måttet. Det hoppas han kunna revanschera i veckans Presidents Cup.

Text: Jesper Johansson • 2017-09-27 Uppdaterad 2019-12-12

För två år sedan skulle Jason Day vara den starkast lysande stjärnan i det internationella laget. Men Presidents Cup vanns ännu en gång av USA och det menar australiern till stor del berodde på honom.

Den dåvarande världstvåan vann inte en enda match förra året, utan förlorade fyra och spelade lika i en. Det här hände i en match där USA bara vann med en poäng. Inför veckans tävling är han självkritisk och revanschsugen:
– Jag svek laget för två år sedan i Sydkorea. Om jag hade spelat bra hade vi haft en god chans att vinna. Det gjorde jag tyvärr inte. Som den högst rankade spelaren i laget visade jag inte vägen, sa han inför veckans match på Liberty National.

Allt om Presidents Cup: • TV-tiderna • Formatet • Lagen • Banan

Året 2017 började Jason Day som världsetta. Nu, nio månader senare, ha han halkat ned till en sjundeplats. Australiern har inte vunnit sedan i maj 2016, då han tog hem Players Championship. Trots det ser han fram emot att ta en ledande roll i laget.
– Jag hoppas kunna revanschera mig själv den här veckan. Det hade varit skönt att ta hem mer poäng än vad jag gjorde 2015. Jag försöker göra ett så bra jobb som möjligt för att preparera mig för den här veckan.


Text: Jesper Johansson • 2017-09-27
TournyttJason DayPresidents CupTournytt
Scroll to Top