The Presidents Cup – Preview Day 2

Tournytt

Efter protesterna: Så gör USA under nationalsången

Efter ett extrainsatt möte under tisdagen meddelade USA:s kapten, Steve Stricker, hur laget ska göra under den amerikanska nationalsången.

Text: Jesper Johansson • 2017-09-27 Uppdaterad 2019-12-12

Många lag och spelare i den amerikanska fotbollsligan, NFL, protesterade under helgen mot rasism och orättvisor. Det här gjorde de genom att knäböja under nationalsången.
Just den gesten fick landets president att se rött.
På Twitter skrev han bland annat:


PGA Tour-vinnaren Peter Malnati har kommenterat händelsen och skriver:
– De som knäböjer under nationalsången är inte respektlösa mot hjältarna som offrade sig för att försvara USA. De som knäböjer pekar på att som nation, så gör vi inte ett bra jobb att upprätthålla de värden som dessa hjältar har offrat sig för att försvara.

Här kan du läsa hela hans meddelande.

PGA Tour-vinnaren om Trump-protesterna

På tisdagen samlades det amerikanska Presidents Cup-laget under ett extrainkallat möte för att prata om situationen och hur de ska agera. Presidents Cup är nämligen en av få golftävlingar som spelar nationalsången. Lagkaptenen Steve Stricker meddelade sedan att laget kommer att stå upp under cermonin:
– Det var inget problem alls. Vi hade ett bra snack och insåg allihopa att det är saker som inte fungerar som de ska i världen, men att vi vill visa vår respekt mot flaggan.

”Donald Trump fuskar när han spelar golf”

Även Phil Mickelson kommenterade ämnet under tisdagen:
– Vi har sociala orättvisor i det här landet, och vi borde alla sträva efter att eliminera dem. Vi har gjort en hel del bra under de senaste åren, men det är fortfarande en lång bit kvar.
– Men den här veckan är jag stolt över att få representera USA, spela för min nation, spela för mina lagkamrater och delta i det här stora evenemanget, sa Mickelson.

Se filmen inför Presidents Cup: 


Text: Jesper Johansson • 2017-09-27
TournyttDonald TrumpPhil MickelsonPresidents CupSteve StrickerTournytt
Scroll to Top