TOUR Championship – Final Round

Tournytt

Spieth hyllade Thomas

Bästa vännerna slogs om FedEx-titeln

Text: Martin Strömberg • 2017-09-25 Uppdaterad 2019-12-12

Det blev inte Paul Caseys dag.

Den 40-årige engelsmannen visade ännu en gång varför han har svårt att knyta ihop tävlingar och missade både fairways och greener på fel ställen hela sista dagen av Tour Championship.

Istället klev Xander Schauffele fram.

23-åringen satte ett antal bra parputtar och bortsett från fjärde hålet höll han kortet rent från bogeys.

För en spelare som för ett år sedan slank in på PGA-touren blev rookiesäsongen just den säsong då han pckså tog klivet upp i den absoluta toppen. Femteplatsen i US Open var startskotten för en mäktig säsongsavslutning för Schauffele.

– Det här var helt vilt. Jag har smugit mig vidare hela säsongen och jag lyckades snika mig till en plats i finalen förra veckan, sa en snudd på chockad Schauffele efter segern som tillsammans med tredjeplatsen i FedExCup var värd 3.5 miljoner dollar. 

 

Spieth hyllade Thomas
Foto: Getty Images

En birdie på sista hålet räckte för att hålla undan för Justin Thomas med ett slag men Thomas skulle strax efteråt få plåster på såren.

Trots att han inte tog sin sjätte seger för säsongen var han den som höll ihops spelet bäst när det behövdes.

När ingen kunde peta ner honom från andraplatsen på East Lake innebar det att han samlat tillräckligt med poäng för att vinna hela FedExCup och därmed bonusen på tio miljoner dollar.

Han lyckades peta ner bästa vännen Jordan Spieth, som efter ett frenetiskt spurtande tog sig till en delad sjundeplats i tävlingen. Spieth fick dock nöja sig med andraplatsen i FedExCup och en bonus på tre miljoner dollar.

Spieth hyllade Thomas efter tävlingen.

– JT är så värd den här segern. Jag har inte vunnit en enda slutspelstävling men höll ändå på att vinna trots att jag inte förtjänade det, rätt spelare vann idag.

 


Text: Martin Strömberg • 2017-09-25
TournyttJordan SpiethJustin ThomasTourfinalen FedEx-cupTournyttXander Schauffele
Scroll to Top