TOUR Championship – Round Two

Tournytt

Tajt i Tourfinalen

Tio spelare inom två slag på East Lake

Text: Martin Strömberg • 2017-09-23 Uppdaterad 2019-12-12

Allt talar för att det kommer att bli en hyperspännande upplösning av årets FedExCup.

Efter två ronder av Tourfinalen på East lake, i utkanten av Atlanta, delar tre spelare ledningen. Justin Thomas, Paul Casey och Webb Simpson är alla sju under par.

Thomas spelade med bästisen, Jordan Spieth, och hade en klart bättre dag än Jordan. Thomas signerade en 66:a medan Spieth hade stora problem på greenerna och fick nöja sig med en parrond (70).

– Om man slår drivern bra så går det att göra många birdies här. Jag har haft massor av puttar som strukit hålkanterna men jag hoppas få igång puttern i helgen, sa en nöjd Justin Thomas, som avslutade med en snygg eagle på 18:e.

 

I och med att poängen i FedExCup nollställs och man istället får ett visst antal poäng inför finalen så är antalet olika scenarion snudd på oändligt. De fem främsta på rankingen har allt i egna händer och vinner totalen vid seger den här veckan, men en spelare som Webb Simpson, rankad 16:e, kan mycket väl vinna hela FedExCup vid seger på East Lake, bara resultaten bakom honom går rätt väg.

– Det här är en bana där du måste slå bra drives och du ser hela tiden vad du har framför dig. Jag känner mig fräsch inför helgen och det ska bli kul att se var detta slutar.

 

Tajt i Tourfinalen

Och här är listan över hur FedExCup skulle sluta om ställningarna håller i sig, vilket de naturligtvis inte kommer att göra.

Listan blir lite märklig då de tre spelarna som leder alla får segerpoäng. I verkligheten skulle ju två av dem få dela på andraplatsen och troligen hamna lite längre ner.

Tajt i Tourfinalen

Text: Martin Strömberg • 2017-09-23
TournyttJordan SpiethJustin ThomasPaul CaseyPGA TourTourfinalen FedEx-cupTournyttWebb Simpson
Scroll to Top